ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Ierusalimului și al Întregii Palestine, PF Teofil al III-lea, a spus că familia este „un lucru natural și trebuie legalizată, pentru că altfel vor fi legalizate lucruri nenaturale”, informează Agerpres.

PF Teofil a susținut că demersul Coaliției pentru Familie este unul legitim, precizează sursa citată.

„De ce vor să legalizeze lucrurile nenaturale? Spuneți-mi. De ce vor să legalizeze lipsirea de identitate și să o facă legală? De ce? Există o contradicție. Vorbesc despre drepturile omului, nu-i așa? Unde sunt drepturile omului la copii care sunt lipsiți de maternitate? Nu există o contradicție aici? Se contrazic singuri. Cum poți spune că sprijini faptul ca un bărbat să devină mamă și tată al unui copil? De ce să accepți această legalizare? Este normal, este logic? Despre ce vorbiți?”, a declarat Teofil al III-lea.

Patriarhul Ierusalimului a mai adăugat că globalizarea înseamnă apostazie și inechitate.

„Dar aici, pe pământul sfânt, nu există un astfel de lucru. De ce? Pentru că aici este atmosfera este pur religioasă, teocratică. În afara acestui loc, totul este permis, dar nu aici. Aici oamenii insistă și luptă pentru a-și păstra și proteja identitatea. Și când vorbești despre identitate vorbești nu doar despre identitate culturală, lingvistică, ci și biologică. Și nu suntem dispuși să ne negăm propria noastră identitate biologică. Asta este misiunea noastră, asta trebuie să apărăm. Pentru că asta este ceea ce numim globalizare. În limbajul bisericii înseamnă două lucruri: apostazie și inechitate", a continuat ierarhul Bisericii Ortodoxe.

Acesta a mai criticat Europa și America, pentru că promovează valori care contravin „valorilor Bibliei, valorilor legii naturale, ceea ce înseamnă că vom acorda mai mult respect animalelor decât ființelor umane".

Asta este Europa astăzi și asta este America astăzi, promovează tot ceea ce ține de globalizare. Și asta este o distorsiune a naturii umane, a legii naturale, nu vreau să spun a legii religioase. Deci cum poți promova așa ceva? Iar asta este promovat de un mic grup de oameni care au un concept distorsionat despre istorie, despre valori, și ei încearcă să legalizeze ceea ce numim pasiune, încearcă să o transforme în ceva natural, iar ceea ce este natural încearcă să transforme în ceva anormal. Asta este problema", a afirmat Teofil al III-lea.

Patriarhul Ierusalimului spune că globalizarea atacă identitatea, iar creștinii știu foarte bine ce înseamnă aceasta.

"Creștinismul a promovat și a ridicat ființa umană, i-a dat demnitate și respect și libertate totală. Singurii oameni care se bucură de libertate reală și de o democrație adecvată sunt creștinii, și în special creștinii ortodocși. De ce? Pentru că Biserica Ortodoxă este cea mai liberă, este Biserica care acordă respect deplin ființei umane, pentru că urmăm valorile Bibliei, care spune că orice ființă umană a fost făcută după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Așa că, dacă vezi orice persoană, indiferent de rasă, culoare, naționalitate, etc., ca pe o imagine a lui Dumnezeu, trebuie să-i acorzi respect deplin", a adăugat el, subliniind că orice persoană merită acest respect.

În plus, crede PF Teofil al III-lea, globalizarea `are o problemă" cu națiunile creștin-ortodoxe, tocmai pentru că ele rezistă cu forță acestui fenomen.

„În Biserica noastră nu există coerciție, nu există forță, niciodată nu ne-am confruntat cu ceea ce a experimentat creștinismul în Vest. Iar mișcarea feministă a început din Vest, nu din țările ortodoxe, pentru că femeile nu s-au simțit niciodată oprimate sau discriminate, ci dimpotrivă. Acesta este adevărul. Globalizarea are o problemă cu Bisericile ortodoxe, națiunile ortodoxe. De ce? Pentru că ele rezistă cu forță”, a mai spus Patriarhul Ierusalimului și al Întregii Palestine.