ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rostul vieții pământești este să căutăm în ea viața cerească netrecătoare prin ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu, participarea la sfintele slujbe, împărtășirea cu Sfintele Taine și săvârșirea faptelor bune potrivit voii lui Dumnezeu, a spus Patriarhul României în cadrul cuvântului de învățătură rostit astăzi la Mănăstirea Techirghiol.

Biserica Ortodoxă se află astăzi, 25 iulie 2016, în Duminica a V-a după Rusalii, numită și a Vindecării celor doi demonizați din ținutul Gadarei. În această zi, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a aflat la Mănăstirea Sfânta Maria – Techirghiol, stavropighie patriarhală, unde a participat la Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat învățăturile duhovnicești ce se desprind din Pericopa Evanghelică.

    Această Evanghelie ne arată în primul rând bunătatea lui Hristos care eliberează pe oameni de răutatea demonilor. În al doilea rând, ea ne arată că dorința lui Hristos de a elibera pe oameni de puterea demonilor are ca scop de a-i face pe oameni liberi și vrednici de fapte bune. În al treilea rând, Domnul Iisus Hristos permite demonilor ca să intre în turma de porci pentru a arăta că puterea demonilor asupra oamenilor este limitată și că în ziua Judecății universale ei vor fi trimiși în iad care acum este simbolizat prin adâncul mării. În al patrulea rând, Evanghelia ne arată că paguba materială produsă gadarenilor de înecare a porcilor în mare a fost o mustrare a Mântuitorului Iisus Hristos pentru locuitorii cetății Gadara care erau prea înrobiți de câștigul material și prea puțini preocupați de cele spirituale și insensibili la suferința altora, a arătat Preafericirea Sa.

AICI predica integrală a Patriarhului României