ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi a declarat luni că atacul comis duminică asupra principalei catedrale ortodoxe copte din Cairo a fost comis de un atacator sinucigaș care a folosit o centură cu explozibili.

Patriarhul României a transmis un mesaj de compasiune și solidaritate către Sanctitatea Sa TAWADROS al II-lea, Papă și Patriarh al Bisericii Copte.

„Sanctitatea Voastră,

Vestea tragicului atentat terorist din dimineața zilei de 11 decembrie 2016 comis în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a comunității copte din Cairo, în urma căruia și-au pierdut viața 25 de persoane și au fost rănite alte aproape 50, ne-a îndurerat profund.

În numele ierarhilor, clericilor și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române exprimăm sincere condoleanțe și adânca noastră compasiune fraternă și ne rugăm pentru odihna sufletelor celor trecuți la Domnul chiar în timpul Sfintei Liturghii, precum și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniți în acest atac anti-creștin.

În aceste dureroase momente, vă încredințăm de întreaga noastră solidaritate creștină și ne rugăm Dumnezeului Păcii și al Îndurării să aducă liniște și împăcare comunității creștine copte din Egipt, dăruind tuturor celor greu încercați în aceste zile puterea de a găsi mângâiere duhovnicească în timpul marii sărbători a Nașterii Domnului care se apropie.

Cu prețuire și dragoste întru Hristos-Domnul”, a fost mesajul Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Cel puțin 25 de persoane, în majoritate femei, și-au pierdut viața, și alte 49 au fost rănite în explozia produsă duminică în catedrala coptă din Cairo, a anunțat duminică televiziunea de stat egipteană, citându-l pe ministrul sănătății, Ahmed Emad al-Din, potrivit agențiilor de presă internaționale Reuters și DPA.

Potrivit unor surse de securitate, citate de Reuters, printre cei decedați se află cel puțin șase copii.