ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la 1 iulie, pensionarii cu venituri din pensie mai mici sau egale cu 900 de lei pe lună vor avea dreptul la medicamente din sublista B, compensate cu 90%, potrivit unui proiect de Guvern.

 În prezent, doar pensionarii cu venituri din pensie de cel mult 700 de lei beneficiază de acest drept, cu condiția să nu aibă venituri din alte surse.

Astfel, potrivit proiectului legislativ, de la 1 iulie pensionarii cu venituri din pensie mai mici sau egale cu 900 de lei pe lună vor beneficia de medicamente din sublista B, compensate cu 90% din prețul de referință, indiferent dacă realizează venituri și din alte surse, arată un proiect de Hotărâre de Guvern.

Implicit, de la aceeași dată, pensionarii cu venituri din pensie mai mici sau egale cu 900 de lei nu vor da medicului de familie declarații pe proprie răspundere în care își asumă faptul că nu realizează venituri din alte surse, notează bzi.ro.