ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România se confruntă cu cifre îngrijorătoare conform unui raport al Organizației Națiunilor Unite, situându-se pe locul II în lume la numărul de cetățeni care au părăsit țara, pe locul I fiind Siria, o țară aflată în război.

Plecarea românilor din țară atinge cote alarmante, fiindcă, în procente, diaspora reprezintă 17% din populația totală a României. Raportul ONU arată că, în perioada 2000-2015, România a avut cea mai mare creștere a diasporei la nivel mondial. În cifre, țara este a patra la nivel european, ca număr al imigranților (3,4 milioane de persoane).

n acest moment, România are o diasporă de aproximativ 4 milioane de persoane în Europa și cam șase milioane în toată lumea. România va trece printr-o altă dramă, o altă situație complicată. Un blocaj din cauza lipsei persoanelor active. România nu va mai găsi forță de muncă pentru că toate persoanele active și care au putut au plecat afară", a spus DANIEL ȚECU, președinte FADERE.

Altă statistică arată că peste 200 de români părăsesc țara în fiecare zi și nu se mai întorc, deși ministrul românilor de pretutindeni susține că 50 la sută din diaspora vrea să revină în țară. Majoritatea celor care iau calea graniței, nu se mai întorc din cauza sărăciei, a corupției, a lipsei de civilizație și a nedreptății, informează Realitatea.