ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 3,6 milioane de români intenționează să se mute în următorii cinci ani. Dar nu în străinătate, așa cum se întâmpla până acum câțiva ani, ci în orașe precum București, Cluj-Napoca, Brașov sau Timișoara. 

Un studiu realizat de Banca Mondială arată că cei care vor să se mute în alt oraș sunt tineri cu vârsta medie de 35 de ani, educați și cu venituri mari.

Peste 3,6 milioane de români intenționează să se mute, potrivit unui raport al Băncii Mondiale. Dar nu în alte state, ci în alte orașe mari din țară. 15% dintre cei întrebați au spus că vor la Cluj-Napoca. Alți 15 % dintre participanții la sondaj au indicat Bucureștiul ca preferatul lor.

18% dintre românii cu planuri de mutare au declarat că intenționează să facă acest lucru în următorii 5 ani. Sociologii spun că migrația are loc în special spre orașele cu bugete mari.

„Lucrurile sunt simple pentru că România este o țară foarte polarizată. Există câteva orașe care merg foarte bine, adică merg afacerile, merge economia, în Capitală înainte de toate. Uitați-vă la PIB-ul pe care îl dau diferitele zone ale țării. Și zone care merg foarte prost, unde evident că dacă nu mai găsești de lucru începi să te gândești la navetă, iar apoi începi să te gândești dacă nu cumva este mai bine să te muți cu totul, cu familie.”, a spus sociologul Alfred Bulai pentru Digi 24.

Sondajul privind migrația românilor a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 1.250 de persoane.