ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 3000 de persoane au participat sâmbătă, la București, la un marș organizat de Asociația "Studenți pentru viață", în vederea susținerii femeilor gravide care își doresc să păstreze copilul, dar nu au sprijin din partea partenerului sau al familiei.

Participanții au mers pe traseul  Piața Unirii — str. Bibescu Vodă — bd. Dimitrie Cantemir — Parcul Tineretului. Aici a avut loc concertul "Life for life" susținut de tenorul Vlad Miriță și Paula Seling.
 
Ioan Silviu și Roxana Batariuc sunt doar doi dintre artiștii care au participat la Marșul pentru Viață desfășurat la București, în acest an. 

Întâlnirea noastră de-aici este un moment de bucurie creștină și umană. 

"Am venit la marșul pentru viață, pentru femeie, pentru familie, pentru că sunt femeie și cred că este de datoria mea să vin și să spun că în această lume, în care se pune foarte mult pe confort, cel mai mare confort ni-l aduc copiii. Un confort în primul și în primul rând sufletesc. În lumea aceasta în care se pune accent pe material, uităm că cea mai mare bucurie ne-o aduc copiii și împreună cu noi, cresc și ei.

Cred că ar trebui să insistăm ca să avem copii de tineri, ca să putem crește împreună. Ca femeie, cred că poți avea o familie împlinită, o carieră frumoasă, poți să ai copii, se pot combina toate, dar trebuie să ai credință în Dumnezeu", ne-a declarat Roxana Batariuc.
 
Artista a declarat că multe femei lasă pe plan secund dorința de a fi mamă, iar uneori este prea târziu pentru a mai schimba ceva: "O femeie azi dorește să își facă o carieră, să ajungă cât mai sus din punct de vedere social, dar ignoră cea mai important parte a vieții ei: aceea de a fi mamă. Și din păcate, e posibil să ajungă la o anumită vârstă când conștientizează bucuria de a avea copii, dar s-ar putea să nu mai poată".

Marșul a fost organizat în peste 130 de localități din România și Republica Moldova, printre care se numără: Cluj, Iași, Oradea, Brăila, Constanța, Timișoara, Focșani, Bacău, Suceava, Chișinău.

Potrivit "Studenți pentru viață", în România, din 1958 până în 2014 au fost înregistrate doar în spitalele de stat din țară 22.638.755 de avorturi legale, iar în Republica Moldova, în intervalul 1960 — 2014, 2.098.099 de avorturi.