ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 4.000 de oameni au ieșit în stradă în Piața Victoriei din București pentru a cere instituției care se ocupă cu serviciile sociale din Norvegia, Barnevernet, să returneze copiii familiilor de care i-a despărțit.

Demonstranții au venit cu pancarde și afișe pe care se putea citi: "Norvegia, returnează copiii familiei Bodnariu", "Norvegia, nu mai răpi copii", "Reuniți familia Nan", etc.

Pe 16 aprilie au loc proteste în România și în întreaga lume, inclusiv în Norvegia, împotriva Barnevernet și a sistemului de protecție a copilului din această țară. Barnevernet este acuzată că a despărțit copiii de părinți prin abuz în foarte multe cazuri.

Pe 16 Noiembrie 2015, agenții Barnevernet i-au luat de școală pe fetele familiei Bodnariu, Eliana și Naomi, iar apoi pe Matei și Ioan, băieții cei mari ai lui Marius și Ruth. A doua zi l-au luat și pe bebelușul Ezechiel, dar acesta a fost returnat familiei, prin decizie judecătorească, la începutul lunii aprilie 2016.