ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Timpul a lăsat urme adânci peste mai bine de 400 de clădiri retrocedate, care zac abandonate. Unele au ajuns locul unor infracțiuni, altele - adăpost pentru oamenii străzii. Acum, statul vrea să scape de clădirile istorice în ruină, dar nu prin demolare, ci prin cumpărarea și reabilitarea lor de către primării, anunță B1 TV.

Strategia Națională de Locuire propune ca primăriile să poată cumpăra sau dobândi clădirile istorice în paragină pentru a le reabilita.

Inițiativa îi mulțumește pe bucureștenii, care s-au săturat de peisajul dezolant: ”mi se pare o inițiativă bună, dar va fi bună dacă va fi dusă la bun sfârșit. Dacă rămâne doar la nivel de proiect, n-am făcut nimic. Au încărcătură istorică și ar trebui cu adevărat să le conservăm, așa cum și în alte țări au știut să conserve”.

Oamenii se gândesc deja și la întrebuințarea pe care ar trebui să o dea primăriile imobilelor: ”dacă ei ar face un program de a da casa în chirie cu posibilitatea de a o cumpăra sau chiar de a plăti o chirie lunară, să-și permită omul să stea într-o casa decentă, normală, cu familie, cu copii, atunci ar fi altceva”.

Legea actuală nu permite statului să intervină în niciun fel asupra clădirilor istorice care se îndreaptă în ruină.