ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 8.000 de bucureșteni au participat la Marșul pentru viață 2017 „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, sâmbătă, 25 martie.

La ora 12.30 au început să se adune participanții în Piața Unirii, iar la 13.00 s-a plecat spre Parcul Tineretului

Pe scenă au luat cuvântul: Alexandra Nadane, președintele Asociației Studenți pentru viață, Georgeta Bărăscu, cu o mărturie despre o întreruperea de sarcină pe care a făcut-o, Oana Dancă, o tânără care a fost îndemnată în mod repetat de tatăl copilului să facă avort, dar a născut copilul, Vladimir, cu care a venit pe scenă, preotul David Pestroiu, reprezentantul PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pastorul Virgil Achihai, președinte la Uniunea Bisericilor Creștine după Evanghelie, pastorul Cornel Boingeanu, președinte la Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste din România și deputatul Daniel Gheorghe (PNL).

 

A urmat concertul Live for Life, în cadrul căruia au cântat: grupul de copii „Îndrăgostiți de muzică” – Ingrid Maria Boengiu, David Adrian Ștefan, Mara Cazacu și Cristina Maria Postoloache, Dragoș Bădoi, Maria Coman, formațiile Coco și Schimbul 3 by Adrian Ordean (în care s-a despărțit fosta trupă Compact). Spectacolul a fost prezentat de Ioana Picoș.
 
La eveniment au luat parte, printre alții, actrițele Manuela Hărăbor, Lamia Beligan, dar și omul de afaceri Gigi Becali.
 

 
 
„Marșuri pentru viață” au fost organizate în 285 de localități din Romania și Republica Moldova. 
 
Oradea: În jur de 6.500 de bihoreni, oficialități locale, parlamentari, episcopi, au participat sâmbătă după amiază, la adunarea publică din piața centrală a municipiului organizată de Coaliția pentru Familie, susținută de toate cultele creștine din România.
 
Cu parcarte pro-viață și împotriva avortului, oamenii au ținut în mâini și câte un balon alb pe care l-au eliberat, împreună, la finalul evenimentului.
 
 
Timișoara: Parcul „Carmen Sylva” din Timișoara a fost punctul de plecare a „Marșului pentru viață”, spre Catedrala Metropolitană, Primărie și Prefectură. După terminarea slujbei de la biserica catolică din parc, au fost ținute câteva alocuțiuni de către organizatorii marșului, împotriva avortului și pro-viață. Au fost prezenți reprezentanți ai diferitelor religii din țară și străinătate, precum și oficialități politice, informează banatulazi.ro.
 
Un sobor de preoți împreună cu Mitropolitul Banatului au spus Tatăl Nostru, apoi IPS Ioan Selejan, cu o iconiță în mână a vorbit despre viață. „Când ni se prevestesc că vin puhoaiele de apă peste țară, întreaga societate reacționează și încearcă să se salveze, Sunt instituții ale statului care veghează să intervină, în caz de calamitate și în caz de pericol întreaga națiune se ridică să își salveze viața. Am învățat fiecare dintre noi la istorie că România a participat la două războaie mondiale, unde au pierit sute de mii de fii ai neamului nostrum românesc. Cu toate că în ultimul timp nici un tun, nici un tanc nu a trecut peste țară, dar cu toate acestea în 1990 în România s-au făcut un milion de avorturi, mai mult decât am pierdut în cele două războaie mondiale, și de aceea spun că România a sorbit și din potirul amar al celui de al treilea război mondial, peste noi nu mai trebuie să vină” a spus Mitropolitul Banatului.

 
Botoșani: Aproximativ 3.000 de persoane, majoritatea tineri, au participat, sâmbătă după-amiază, la "Marșul pentru viață" organizat în municipiul Botoșani de Asociația Tinerilor Ortodocși Români. Acțiunea desfășurată sub sloganul "Fiecare viață este un dar" a fost susținută de Protopopiatul Botoșani, luând parte la ea și zeci de preoți, transmite Agerpres. 
 
Iași:  Circa 1.000 de persoane, părinți cu copii, elevi, studenți și preoți s-au adunat în Piața Unirii sâmbătă la amiază și au pornit prin oraș, în „Marșul pentru Viață", pentru a arăta că fiecare viață umană este unică și are o valoare infinită. Traseul marșului a fost următorul: Piața Unirii - Colegiul Național - Bulevardul Independenței - Mănăstirea Golia - Hotel Europa - Str. Anastasie Panu - Bulevardul Ștefan cel Mare - cu oprire în fața Catedralei Mitropolitane, unde a fost rostită rugăciunea „Tatăl nostru" de către toți participanții. 
 
Oamenii au purtat pancarte cu următoarele mesaje: „Fiecare viață este un dar”, „Viața este primul drept al omului”, „Orice copil merită o zi de naștere”, „Bărbații adevărați nu presează femeile să facă avort”. „Marșul pentru viață” a fost organizat și în alte 10 localități din județul Iași. 
 

Pitești: Peste 3.000 de argeșeni s-au strans în centrul Piteștiului pentru a lua parte la „Marșul pentru Viață", transmite adevarul.ro. Participanții s-au întâlnit pe platoul din fața Teatrului Al. Davila, din Pitești, după care au mărșăluit, în acorduri de fanfară, pe Strada Victoriei, până la Catedrala Sfântul Gheorghe, unde a avut loc o slujbă oficiată de ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelelului, însoțit de preoți din Sectorul Social, Filantropic și de Misiune al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. 

„Este una dintre cele mai importante inițiative care contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al lumii contemporane care în România, din 1958 până în 2014 a curmat peste 22 de milioane de vieți, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume – nu vă spun cine este pe primul loc – în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația totală. În legătură cu avorturile, bineînțeles, nu sunt vinovate doar femeile. Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni, oameni care trebuie prețuiți și protejați. Avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe nevinovate, care nu se poate apăra”, a declarat ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului. 


Sibiu. Marșul pentru viață a adunat, sâmbătă, la Sibiu în jur de 1.000 de persoane, informează Tribuna de Sibiu. Cu mic, cu mare, sibienii s-au strâns la Biserica de pe Mihai Viteazu, de unde au pornit în marș spre centrul orașului. Pe drum, au ținut pancarte cu mesaje anti-avort și cu privire la semnificația familiei: „Familia este de la Dumnezeu”, „Educație Biblică în familie”, „Copiii aparțin familiei biologice”. Marșul s-a desfășurat pe traseul Bulevardul Mihai Viteazu – Calea Dumbrăvii – Piața Unirii – Pietonala Bălcescu - Piața Mare.

Un tânăr din Petroșani a venit la marș îmbrăcat în costum popular. Alexandru Gödör are 22 de ani, este student în Sibiu și spune că în fiecare zi de sărbătoare se îmbracă în portul popular. „La mine este o tradiție, în fiecare zi de sărbătoare sau duminică mă îmbrac așa. Participarea mea la marș e pentru a susține viața”, spune tânărul.

Printre cei care au venit să susțină viața s-a aflat și o tânără care provine dintr-o familie numeroasă. Ana are șapte frați și mărturisește că își apreciază enorm mama pentru faptul că a dat naștere atâtor vieți. „Sunt de acord cu mesajul acestui marș. Îmi iubesc mama și apreciez faptul că provin dintr-o familie de opt frați și mă gândesc că n-a fost foarte ușor să ne dea la toți naștere, Dacă ea a putut să dea naștere la opt copii, și alte femei pot face acest lucru, chiar dacă e greu”, a spus Ana Ghirbomean.

 
Focșani. „Marșul pentru viață” a adunat peste 1000 de persoane care au venit la manifestare pentru a-și exprima sprijinul pentru familie și pentru copii. Participanții au străbătut Bulevardul central al Focșaniului și s-au oprit în Piața Unirii, unde au rostit o rugăciune. „Suntem pentru dreptul la viață, pentru protecția familiei, pentru normalitate, pentru copiii noștri născuți și nenăscuți încă”, a spus preotul Eduard – Daniel Bran, protoiereu Protoieria 1 Focșani.

„Marșul pentru viață” a fost organizat și la Adjud, pe traseul Biserica Buna Vestire și Biserica Cuvioasa Parascheva, informează Ziarul de Vrancea.

 
Bacău. A fost un marș al solidarității la care au participat femei, bărbați, elevi, studenți, copii, tineri, familii întregi, din Bacău, dar și din întreg județul, chiar și din județele limitrofe, scrie ziarul Deșteptarea.

Mulțimea de credincioși s-a mărit pe tot parcursul traseului, la Stadion s-au alăturat alte sute de persoane, pentru ca, în final, cei mulți să se unească sub același crez – „Spune NU avortului. Spune DA pentru viață” – în Piața Tricolorului, de unde marșul a continuat până la Statuia lui Ștefan cel Mare. Aici, exact la 17:30, clopotele au încept să bată, iar cântul lor a ridicat spre Ceruri ruga tututor celor care, entuziasmați, au purtat pancarte ce conțineau mesaje de susținere a vieții.

„Am putea aprecia că acest marș este o cruciadă a tinerilor în căutarea identității și a valorilor autentice românești”, le-a spus Înaltpreasfințitul Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, celor prezenți la marș. „Sloganul acestui eveniment ne îndeamnă la solidaritate, la responsabilitate, la grija pe care societatea în ansamblul ei este obligată să o aibă față de ceea ce asigură supraviețuirea umanității pe această planetă. Dorim ca românii să trăiască într-o țară care să le apere drepturile fundamentale, să le asigure securitate, să le ofere un cadru în care copiii să se simtă ocrotiți și doriți.”

 
Știrea inițială

Asociația „Studenți pentru viață” organizează cea de-a șaptea ediție națională a Marșului pentru viață, eveniment ce va avea loc mâine, 25 martie 2017 (sărbătoarea Bunei Vestiri), în 285 de localități din România și din Republica Moldova.

ActiveNews vă prezint programului Marșului pentru Viață 2017 în toate aceste orașe, cu ora de începere, locul de întâlnire și traseul marșului. 

Adjud. 25 martie, ora 15:00. Traseu: Biserica Buna Vestire – Biserica Cuvioasa Parascheva.

Alba Iulia. 25 martie, ora 15:00. Traseu: Casa de Cultură a Sindicatelor – Str. Vasile Goldiș – Bd. Revoluției – Bd. Transilvaniei – Parcul Unirii – Piața Tricolorului – Str. Mihai Viteazul.

Arad. 25 martie, ora 13:00. De la ora 13.00, Asociația IKON și Asociația Filantropia a Arhiepiscopiei Aradului, organizează, sub binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop al Aradului, dr. Timotei Seviciu, Marșul pentru Viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”. Marșul va avea ca punct de plecare Piața Avram Iancu, urmând apoi un popas pentru rugăciune în fața spitalului de obstretică-ginecologie Traian Vuia, și se va încheia la Catedrala Ortodoxă Sfânta Treime. În aceeași zi, între orele 11:00 și 13:00, în fața Consiliului Județean Arad are loc Marșul pentru Familie și Viață organizat de Alianța Evanghelică din România.
 
Bacău. 25 martie, ora 16:30. Traseu: Biserica Sf. Dumitru, Narcisa – Stadion (peste drum de Spitalul Județean) – P-ța Tricolorului (Casa de Cultură) – Piața Catedralei „Înălțarea Domnului” (Statuia lui Ștefan cel Mare).

Baia Mare. 25 martie, ora 17:45. Traseu: Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” – Bd. Unirii nr. 17 – Bld. Unirii – Bld. București – Str. 22 Decembrie – Str. Avram Iancu – Piața Păcii – Piața Libertății.

Balș. 25 martie, ora 17:00. Traseu: Biserica „Sfinții Apostoli” (Pod Olteț) – Monumentul Eroilor de lângă Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” și retur.

Bârlad. 25 martie, ora 12:00. Slujbă de mulțumire la Biserica Domnească, urmată, la ora 13:00, de plecarea pe traseul: Bd Republicii – Crolux – Stadion – Grădina Publică.

Bistrița. 25 martie, ora 16.00. Traseu: Din curtea Protopopiatului Ortodox se pleacă pe traseul: Pietonalul Liviu Rebreanu, Biserica Evanghelică, str. Gheorghe Șincai, Bulevardul Independenței – Biserica „Sf. Ana”, unde se va oficia o slujbă de pomenire pentru pruncii nenăscuți.

Botoșani. 25 martie, ora 14:00. Traseu: Biserica „Buna Vestire” - Str. Octav Onicescu – Biserica „Întâmpinarea Domnului” (Roset) – Bulevard – Pietonalul Unirii – Strada Cuza Vodă – Strada Marchian – Bulevardul George Enescu – Spitalul de Obstetrică și Ginecologie – Biserica „Sfânta Treime”.

Brăila. 25 martie, ora 15:00. Traseu: Biserica „ Sf. Cuv. Parascheva" – Str. Mihai Bravu nr. 10, Calea Călărașilor, traseul finalizându-se la Catedrala „Nașterea Domnului"
Brașov. 25 martie, ora 14:00. Traseu: Biserica Înălțarea Domnului – Bl-dul 15 Noiembrie – str. Iuliu Maniu – str. Nicolae Iorga – Biserica Buna Vestire – Parcul Central – zona Modarom – str. Republicii – Piața Sfatului. Punctul de întâlnire este Biserica de lemn din Centrul Civic.
Bucecea. 25 martie, ora 15:00. Traseu: Liceul Tehnologic – Primărie - Centrul Cultural -Biserica Sf. Ioan Botezătorul.

BUCUREȘTI. 25 martie, ora 12:30. Traseu: Adunarea la 12:30 în Parcul Unirii, cu plecare la 13:00 pe traseul Str. Bibescu Vodă - Bd Dimitrie Cantemir - Parcul Tineretului, unde are loc concertul Live for Life.

Buzău. 25 martie, ora 16:00. Traseu: Parcul Crâng, Bd. Nicolae Bălcescu, Catedrala Copiilor „Sfântul Sava” și Catedrala Arhiepiscopală ”Înălțarea Domnului”.

Călărași. 25 martie, ora 15:00. Episcopia Ortodoxă a Sloboziei și Călărașilor organizează Marșul pentru Viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” pe ruta Strada Nicolae Titulescu (intersecția cu Liceul Agricol) – strada București până la Biserica ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna. Marșul va fi urmat de un spectacol artistic a trupei de teatru Giganții și de activități în aer liber pentru copii (jocuri, desene pe asfalt) în zona Bisericii Volna. În paralel, de la ora 14:00, Asociația „Mâini deschise” organizează un marș pe traseul: Penny Orizont- Volna- Spital - Parcul Dumbrava, urmat de concertul trupei „Umăr la Umăr”.
 
Caracal. 25 martie, ora 17:00. Biserica „Sfinții Apostoli” de pe B-dul N. Titulescu – Protoieria Caracal – Biserica „Toți Sfinții” – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Biserica „Sfânta Treime” – Esplanada din fața Primăriei Caracal.
 
CHIȘINĂU. 25 martie ora 12:00. De la Spitalul Clinic Municipal nr. 1, se pleacă la 12.30 spre Piața Marii Adunări Naționale.
 
Cluj-Napoca. 25 martie, ora 15:30. Plecare de la Monumentul Memorandiștilor de pe Str. Eroilor (de la Clopot). După coruri de copii și discursuri, la 16:40 se pleacă în marș pe Bd Eroilor.
 
Constanța. 26 martie, ora 12.00. Se pleacă de la Arhiepiscopia Tomisului.
 
Corabia. 25 martie, ora 17:00. Traseu: Catedrala „Sfânta Treime” – Strada A.I. Cuza – Str. Tudor Vladimirescu – Colegiul Național „A.I. Cuza” și retur.
 
Craiova. 25 martie, ora 14:00. Biserica „Hagi Enuș” – Universitate – Primărie – Biserica „Sfânta Treime” – Biserica „Madona Dudu”
 
Darabani. 25 martie, ora 14.00, la Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena".
 
Dej. 25 martie, ora 16:00, Piața Bobâlna. La eveniment va avea loc și Parada Cărucioarelor.
 
Deva. 25 martie, ora 12:00, Piața Unirii (statuia lui Traian). Vor fi câteva discursuri ProVita, un miniconcert susținut de tineri liceeni și se va continua cu Marșul pentru viață pe următorul traseu: Piața Unirii – str. Libertății- Biserica Bunavestire (unde va avea loc o rugăciune către Maica Domnului) – B-dul. Decebal – str. Mihail Kogălniceanu – Spitalul de pediatrie (unde va avea loc o rugăciune pentru mame și copii) – Piața Victoriei.
 
Dorohoi. 25 martie, ora 13:30. Traseu: Parcul Cholet-Bulevard-Pietonală-Primăria Municipiului Dorohoi
 
Drăgănești - Olt.  25 martie. Liceul „Tudor Vladimirescu” – Str. N. Titulescu – Str. Dudești – Str. Colonel Năstase – Primăria Orașului Drăgănești-Olt, începând cu orele 17:00.
 
Fălticeni. 24 martie, ora 13:00. Participanții vor pleca din Piața Centrală din fața Catedralei „Învierea Domnului” spre aleea pietonală (faleză) care duce spre sediul Primăriei.
 
Fetești. 25 martie, ora 15:00. Traseul marșului: de la Biserica „Sf Arhangheli” Fetești Gară I – prin fața Primăriei – pe strada Călărași până la Biserica ,,Sfânta Treime” Fetești – în Parcul Central.
 
Focșani. 25 martie, ora 16:00. Marșul se va desfășura pe traseul: Biserica din cadrul Unității Militare, Bd. Unirii și Piața Unirii.
 
Galați. 25 martie, ora 15:00. Traseul marșului: Parcul de copii „Cloșca" – Țiglina I (rondou „Ultimul leu”), str. Brăilei, până în cartierul Mazepa I, va urma str. Prelungirea Traian (spre Faleza Dunării), strada Roșiori, biserica„Precista".
 
Gherla. 25 martie, ora 17:00, parcul mic din centrul orașului Gherla.
 
Giurgiu. 24 martie, ora 16:00. Traseul este următorul: Parcul Mihai Viteazul, Bulevardul București și strada Pietonală.
 
Hârlău. 25 martie, ora 13:00 - Protopopiatul Hârlău.
 
Hunedoara. 25 martie, ora 12:00, Biserica Sf Spiridon (va fi o adunare publică).
 
Iași. 25 martie, ora 14:00, pe traseul: Piața Unirii – Str. Gavriil Musicescu – Bulevardul Independenței – Strada Elena Doamna – Strada Anastasie Panu – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Organizatorii vor aștepta sosirea participanților începând cu ora 13:00 în Piața Unirii, unde vor avea loc o serie de discursuri care vor evidenția importanța manifestărilor pro vita în context contemporan.
 
Lehliu. 25 martie, ora 15:00, ruta str. Competrolului – bulevardul Nicolae Titulescu până la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”.
 
Lugoj. 25 martie - Biserica Adormirii Maicii Domnului – Primărie.
 
Mizil. 25 martie, ora 14:30. Se va pleca din centrul orașului (Biserica Adormirea Maicii Domnului). La final va conferenția, cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, Ieromonahul Nectarie, starețul Mânăstirii Crasna.
 
Nehoiu. 25 martie, ora 14.00, pe itinerariul: Catedrala „Sfântul Gheorghe”, 1 Decembrie 1918, Spitalul Orășenesc, Str. Al. I. Cuza, DN 10 și Catedrala „Sfântul Gheorghe”.
 
Oltenița. 25 martie, ora 15:00. De la Biserica ortodoxă Sf. Nicolae de pe Str. Iliescu, se pleacă pe traseul Str Iliescu - Str Mărășești – Tineretului - Str. Republicii - Str Iliescu - Parcul Mare. Ȋn parc sunt organizate activități cu copiii.
 
Oradea. 25 martie, ora 16:00. Traseul marșului: Piața Unirii - Catedrala Ortodoxă „Învierea Domnului”
 
Pașcani. 25 martie, ora 15:00, Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”.
Piatra Neamț. 25 martie. Traseul marșului: Piața Unirii - Catedrala ortodoxă „Învierea Domnului” - Maternitate.
 
Pitești. 25 martie, 14:30. Participanții la marș au ca punct de întâlnire platoul din fața Teatrului Al. Davila, din Pitești, după care vor merge prin centrul orașului, către Biserica Sfîntul Gheorghe, din Piața Milea, unde va avea loc, începând cu ora 16, o slujbă de tedeum.
 
Ploiești. 25 martie, ora 13:00. Traseul marșului: magazin Big Sud – Bd Independenței – Centru – Biserica Sf. Vasile.
 
Râmnicu Sărat. 25 martie, ora 14.00 - întâlnirea participanților în centrul orașului, la magazinul „Victoria”. La ora 14:30, se pleacă spre Primăria Râmnicu Sărat, unde va avea loc o conferință pro-viață, în aer liber (piațeta de fața primăriei).
 
Reșița. 25 martie, ora 15:00. Traseul marșului: Piata Libertații - Teatrul G.A. Petculescu - Centru civic - Universitatea Eftimie-Murgu.
 
Roman. 25 martie, ora 10:30. De la 10:00 sunt așteptați paticipanții în Piața Roman Vodă. La ora 11:00 se pornește în marș pe traseul: Str. Veronica Micle – Str. Tineretului – Str. Dobrogeanu Gherea – Bd. Roman Musat – Piața Roman Vodă.
 
Satu Mare. 25 martie, ora 12:30. Traseul marșului: platoul din fața Muzeului Județean Satu Mare - B-dul I.C.Brătianu, Piața Libertății (Parc central) - B-dul C.Coposu (zona de trafic pietonal, până în fața Băncii Transilvania).
 
Săveni. 25 martie, ora 13:00 - Protopopiatul Săveni.
 
Sibiu. 25 martie, ora 13:00, esplanada din fața bisericii de pe Bd. Mihai Viteazul. Traseul marșului se va desfășura pe ruta Bd. Mihai Viteazul – Calea Dumbrăvii – Piața Unirii – str. Nicolae Bălcescu – Piața Mare. În Piața Mare, pe o scenă special amenajată pentru acest moment, se vor ține câteva discursuri și mărturii pro-viață și pro-familie.
 
Sighișoara. 24 martie, ora 11:00. Programul manifestării va începe cu marșul tăcerii prin centrul orașului urmat de alocuțiunile rostite de organizatori și invitați în fața Catedralei Ortodoxe.
 
Slatina. 25 martie, ora 17:00. Traseul marșului: esplanada „Oltul” – Poștă – C.E.C. – Casa de Cultură a Tineretului și retur.
 
Slobozia. 25 martie, ora 15:00. Traseul marșului: Mănăstirea „Sfinții Voievozi” - Aleea Mănăstirii, Bulevardul Matei Basarab, Bulevardul Chimiei, Catedrala Episcopală.
 
Suceava. 25 martie, ora 15:00. Traseul marșului: esplanada Casei de Cultură – Prefectură – Palatul de Justiție – Primăria Suceava – Spitalul Județean – Retur: același traseu până la Casa de Cultură. Final – Biserica Sfântul Dumitru.
 
Târgoviște. 25 martie, ora 15: 00, platoul din fața Prefecturii (Piața Tricolorului).
 
Târgu Mureș. 25 martie, ora 12:00, Piața Teatrului - unde vor participa reprezentanții tuturor cultelor creștine.
 
Târgu Neamț. 25 martie, ora 16:00, liceul „Vasile Conta”.
 
Târgu-Jiu. 25 martie, ora 14:00. Plecarea se face din Zona Paralela 45 (Biserica Ȋnălțarea Domnului), pe traseul: Str. Victoriei - Victoriei pietonal - Piața Prefecturii - Teatrul Dramatic - Masa Tăcerii - Calea Eroilor - Coloana Fără Sfârșit.
 
Tecuci. 25 martie, ora 15:00. Traseul marșului: Biserica „Înălțarea Domnului" - B-dul Gheorghe Petrașcu - B-dul 1 Decembrie - Biserica „Sf. Gheorghe".
 
Târgu Frumos. 25 martie, ora 15:00, Biserica „Sf. Nicolae".
 
Timișoara. 25 martie, ora 12:00. Greco-catolicii pleacă de pe Esplanada Bisericii „Sf Maria Regina Păcii”.
 
Tulcea. 26 martie, ora 12:00, Biserica Buna Vestire - Biserica cu ceas.
 
Urlați. 25 martie, ora 15:00. Două grupuri vor pleca de la școala gimnazială „Cănuță Ionescu” și, respectiv, Liceul „Constantin Brâncoveanu” și se vor întâlni pe strada 1 mai (magazinul Profi). La final, cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, va conferenția Pr. Tănase Nicolae.
 
Urziceni. 25 martie, ora 15:00. Traseul marșului: de la Rondul din Centrul Vechi al orașului la Catedrala Sfinții Împărați, urmat de program cultural, atelier de pictură, desene pe asfalt si jocuri interactive cu copiii.
 
Zalău. 25 martie, ora 14:00. Traseul marșului: Sala Sporturilor - Piața Prefecturii.