ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste trei mii de credincioși din județele Ialomița și Călărași au participat duminică, 25 septembrie 2016, la slujba de sfințire a lucrărilor exterioare efectuate la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia, notează site-ul oficial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Programul liturgic a început cu sfințirea lucrărilor exterioare ale Catedralei Episcopale, urmat de Sfânta Liturghie oficiată de 7 ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Din sobor au făcut parte Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii și Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande.