ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Platforma „USR popular”, susținută de vicepreședintele Clotilde Armand, a lansat un clip video prin care îndeamnă membrii partidului să susțină familia tradițională și instituția căsătoriei dintre un bărbat și o femeie, spunând că acestea trebuie întărite și nu diluate prin măsuri de inginerie socială de inspirație marxist leninistă. 

Clipul video a fost lansat pe Youtube în preziua referendumului intern din USR pe tema poziționării față de revizuirea Constituției în ceea ce privește familia.

„<<USR popular>> susține importanța politicilor care pot contribui substanțial la o viață socială demnă. Susținem protejarea familiilor, inclusiv a celor monoparentale, a femeilor și a copiilor. Clarificarea în Constituție a definiției căsătoriei, în acord cu Codul Civil și cu intenția evidentă a legiuitorului, protejează un fundament al societății în fața încercărilor de inginerie socială de inspirație marxist-totalitară. Încurajarea și protejarea familiei înseamnă responsabilitatea față de viitorul României”, se arată în clipul postat pe Youtube de platforma „USR popular” susținută de Clotilde Armand.

Video-ul, care face parte din strategia de campanie internă a platformei, explică faptul că „USR popular” dorește pentru România o societate unde copiii sunt crescuți de tatăl și de mama lor, fiecare cu meseria și cariera pe care și-o aleg.

„Nu poate însă exista prosperitate fără creștere sau măcar stabilitate demografică. Din păcate, declinul demografic al României se accentuează. Am pierdut în luna martie 7.400 de locuitori. Echivalentul a două comune. Popuația oficială a țării a scăzut în 2016 cu 67.000 de locuitori, 0,33% din total, iar din 1990 până în prezent s-a redus cu 13%, până la aproape 20 de milioane de cetățeni. Dintre aceștia, 3,5 milioane au domiciliul în străinătate. Încă 1,2 milioane sunt estimați a locui în afara țării fără forme legale. Experții se așteaptă la o adâncire a declinului demografic al României în deceniile următoare. Am putea ajunge la 14,5 milioane în anul 2050, potrivit unui raport al Organizației Națiunilor Unite. Astăzi avem un angajat la 1,2 pensionari. În 2041 vom avea sub 3 milioane de angajați și 7 milioane de pensionari. Adică un angajat va susține 2,3 pensionari”, se mai arată în clipul de campanie.

„USR popular” susține că, în acest context de criză demografică, România are nevoie de încurajarea familiilor tinere și că autoritățile române trebuie să ia măsuri pentru a încuraja viața, pentru a susține femeile și copiii, în general, pentru a proteja familia, mediul optim de creștere a copiilor. Platforma susținută de Clotilde Armand arată că scăderea populației are la bază migrația internațională, dar și natalitatea extrem de scăzută. Sunt aduse ca exemplu o serie de statistici potrivit cărora numărul de nașteri în România în 2015 a fost cu 28% mai mic decât cel din anul 1992, iar înn luna martie 2017 s-au înregistrat doar 5.400 de căsătorii, cu 12% mai puțin ca în martie 2016.

„<<USR popular>> consideră că familia este mediul optim pentru creșterea și educarea copiilor. Traumele regimului totalitar comunist și ale crizei economice post-comuniste au fost pe deplin trăite tocmai de cei mai fragili, copiii și femeile. Familia se confruntă astăzi cu multe probleme: rata ridicată a divorțurilor și a avorturilor, violența domestică, alcoolism, sărăcie, lipsa locurilor de muncă, părinți despărțiți de copii pentru că sunt nevoiți să lucreze peste granițe. Această tristă experiență ne obligă la o grijă particulară pentru sănătate, educație, pentru însănătoșirea mentalităților și pentru redarea demnității personale și comunitare. Pentru binele părinților și al copiilor, instituția căsătoriei – temelia familiei, trebuie întărită și nicidecum diluată prin măsuri artificiale de inginerie socială”, se mai arată în clipul platformei ”USR popular”.

Clipul a fost postat pe Youtube în contextul în care Uniunea Salvați România a dat luni startul primului referendum intern de la înființarea formațiunii pentru a tranșa cea mai mare dilemă cu care s-a confruntat până acum: poziționarea sau nu pe tema revizuirii Constituției în ceea ce privește familia. Consultarea internă a tuturor membrilor USR va dura șapte zile și de rezultatul acesteia va depinde revenirea în partid a fondatorului partidului, Nicușor Dan.