ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oamenii legii au declarat că această probă va putea fi folosită chiar și în instanță. Iar în fața camerei, oamenii ar fi mult mai reticenți și în acest fel un scandal poate fi evitat cu ușurință. În cazul în care polițiștii își dau seama că ele schimbă în bine lucrurile, atunci camerele ar putea ajunge la toți agenții de la Brigada Rutieră și ordine publică, potrivit stirileprotv.ro.

„Vă aduc la cunoștință că această convorbire este înregistrată atât audio cât și video. Actele mașinii, vă rog”.

Este discursul pe care aveți șanse mari să îl auziți de la polițistul care vă oprește în trafic zilele următoare. Este posibil ca oamenii să nu fie de acord. Însă convorbirea dintre agent și sofer va fi oricum înregistrată cu ajutorul unei camere de mici dimensiuni care este prinsă de cămașa polițistului.

Trebuie să rețineți că momentul când se apasă butonul  înregistrarea întâlnirii nu este și cel de unde începe înregistrarea. Dispozitivul folosit de oamenii legii poate memora ultimele 60 de secunde dinaintea activării. Iar acestea filmulețe sunt acceptate de instanță ca probă într-un eventual proces.

Un număr de 32 de polițiști din toată țara vor beneficia de acest dispozitiv și îl vor folosi până la toamnă. Programul pilot se încheie atunci, iar oficialii vor decide dacă vor cumpăra mai multe asemenea camere.