ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii locali nu mai pot trimite amenzi prin poștă pentru că nu mai au dreptul să ceară informații despre cel care a condus mașina găsită parcată neregulamentar.

O decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție îi obligă să aștepte lângă vehicul până când vine șoferul ori să renunțe să mai trimită amenzi prin poștă. Singurii care pot trimite sancțiunea sunt polițiștii de la brigada Rutieră, anunță Știrileprotv.ro.

Marți, judecătorii Instanței Supreme au stabilit că „doar agentul constatator din cadrul poliției rutiere are competența de a solicita proprietarului sau deținătorului mandatat al unui vehicul, comunicarea identității persoanei căreia i s-a încredințat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice".

Așadar, poliția locală nu mai poate afla cine a condus o mașină pentru că nu mai are acest drept. În cazul mașinilor parcate neregulamentar, poliția locală, are două variante. Fie amendează proprietarul dacă îl găsește la mașină, fie așteaptă în zonă până când acesta se întoarce.

Decizia Instanței Supreme trebuie pusă în aplicare de marți.