ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii români îi cer noului ministru de Interne să modifice legislația în privința folosirii armelor, după modelul din statele occidentale. Oamenii legii spun că se tem să folosească arma din dotare, pentru că ar trebui să dea explicații ani de zile. 

Cazul lui Gheorghe Ionescu, agentul de la rutieră lovit intenționat cu mașina de un șofer turc, este unul dintre exemplele aduse de polițiști noului ministru de Interne. Dacă regimul armelor ar fi fost mai flexibil, ca în Occident, poate că ceilalți polițiști l-ar fi putut opri pe șofer și colegul lor ar fi fost azi în viață - spun polițiștii. 

„S-au întâmplat situații în care polițiștii, deși au folosit pistolul din dotare în condiții legale, au fost trimiși în judecată, au fot stresați, judecați ca apoi după 3, 4 sau 5 ani de proces să se constate că au folosit armamentul în condiții legale și au fost achitați. Polițistul român se gândește de trei ori să scoată pistolul din dotare și să-l folosească”, susține Dumitru Coarnă, lider al Sindicatului Polițiștilor, citat de digi24.ro.

Petre Tobă trebuie să vină cu o soluție și pentru eliminarea baremelor diferite dintre bărbați și femei la admiterea în Academia de Poliție. În condițiile actuale, spun sindicaliștii, avem șanse să găsim pe stradă din ce în ce mai multe polițiste. În 2014, 30% din candidații declarați admiși au fost fete, spun reprezentanții Academiei.