ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițistul brașovean Marian Godină face dezvăluiri despre comportamentul șefilor de la IPJ Brașov și tratamentul de care a avut parte după ce a reținut carnetul de conducere unui șofer care mergea în mașinp cu "directoarea Crucii Roșii Brasov".

Omul legii s-ar fi ales cu o reclamație la superiori, după ce a reținut permisul unui șofer care nu a acordat prioritate unui pieton, și a fost acuzat că nu s-a prezentat în fața conducătorului auto.

Iată povestea prezentată de Marian Godină pe contul său de Facebook.

”Asta abia mi s-a întâmplat, așa că nu apare în carte, dar acolo sunt altele.
Deși cu puțin timp în urmă, Poliția Rutieră Brașov a fost decimată, șeful Serviciului Rutier Brașov fiind condamnat pentru instigare la abuz în serviciu, trăgând astfel și 12 agenți de poliție după el, se pare că vechile metehne persistă, însă sub altă formă. Ca să fiu mai explicit, acel șef condamnat își suna subalternii din teren care îi opreau prietenii și astfel îi scăpa de amenzi.
Am fost de serviciu pe 8 februarie 2016, adică săptămâna trecută, și am oprit o mașină al cărei șofer nu a acordat prioritate unui pieton, care a trebuit să se oprească pentru a nu fi lovit. M-am prezentat, i-am cerut actele șoferului și i-am spus că i se va reține permisul. În timp ce mă duceam spre mașina poliției, de pe locul din dreapta față a mașinii oprite a coborât o doamnă care a venit la mine și mi-a zis:
-Stați că nu e chiar așa, stați să negociem că eu sunt directoarea de la Crucea Roșie Brașov și colaborez cu șefii tăi.
-Vă rog să rămâneți în mașină.
Asta a fost singura replică a mea, iar doamna a urcat în mașină.
Era clar că dăduse deja telefoane, dar nu a avut curaj să mă sune careva.
Mi-am făcut treaba și i-am reținut permisul șoferului, mai ales că Brașovul e în topul accidentelor cu pietoni loviți pe trecere. I-am explicat că poate face contestație la judecătorie iar dumnealui a spus că mai întâi se va duce la șefii mei.
La scurt timp după întâmplare, colegul de pe echipaj a fost sunat de șeful Biroului Rutier Brașov și întrebat dacă unul dintre noi a reținut vreun permis.
Deja fusese anunțat.
La ieșirea din schimb am fost chemat la biroul șefului unde mi s-a reproșat că m-am purtat urât, nu m-am prezentat și am avut un comportament neadecvat. În birou și-a făcut apariția și adjunctul șefului Poliției Mun. Brașov care mi-a prezentat situația de parcă fusese prezent:
-Nu era niciun pieton pe trecere, i-ai vorbit urât și ai fost arogant. Există și un martor.
-Ce martor?
Șeful a zâmbit și mi-a zis ironic:
-Era unul pe trotuar care a văzut tot. Oricum nu te văd bine pentru că doamna face parte și din ATOP ( Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) și ți-a făcut reclamație. Îți dai seama că se va duce și la domnul chestor, pentru că are intrare acolo.
Astăzi, 15.02.2016, am fost chemat la Biroul de Control Intern unde a trebuit să dau explicații pentru comportamentul avut față de șofer. Doamna m-a reclamat că, deși șoferul m-a întrebat cum mă cheamă, am refuzat să-i spun și i-am zis pe un ton arogant că scrie pe procesul-verbal cum mă cheamă.
Nu sunt dobitoc. Nu a deranjat pe nimeni comportamentul meu. A deranjat că mi-am permis să nu țin cont că doamna are funcție.Dacă era vorba de comportament, era competent Biroul de Control Intern de a soluționa reclamația. În schimb, eu am fost chemat la nici 5 ore de la întâmplare. Mamăăă, câtă promptitudine din partea șefilor, ce țin ei cont de reclamațiile cetățenilor. Sau e pentru că doamna aceea "a avut intrare". Și tot pentru că nu sunt dobitoc și știu foarte bine cum procedează acești șefi care se cred patroni, discuția dintre mine și acel șofer am înregistrat-o cu telefonul.Se aude foarte bine că i-am vorbit strict la subiect, ferm și corect. Se aude și cum mă întreabă cum mă cheamă și îi răspund: Godină.Oare se va sesiza cineva și se va întreba de ce în 2016 se întâmplă ca un polițist să fie certat că iși face treaba? Sunt curios.”, a scris Marian Godină pe Facebook.

Ulterior, politistul a publicat si inregistrarea audio facuta cu telefonul mobil, pentru a demonstra ca a vorbit civilizat si s-a prezentat.

Marian Godină a devenit cunoscut pentru comentariile sale online amuzante și ironice despre situațiile întâlnite în trafic, a publicat și cartea 'Flash-uri din sens opus' la editura Curtea Veche, volum care va putea fi disponibil începând cu 18 februarie.