ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 21:00 Copilul scos din puț este într-o stare mai bună și a putut fi detubat de medici. Mai mult, micuțul de aproape doi ani respiră spontan și urmărește cu privirea obiectele care îi sunt arătate, transmite Agerpres.

„A dat semne că vrea să respire singur și a fost detubat. Colegii mei spun că respiră spontan, deocamdată. Este bine, este sub ușoară sedare. Pare că își coordonează niște mișcări, că urmărește cu privirea. El este mic, a fost și foarte mult sedat", a afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", medicul Raluca Alexandru. 

Raluca Alexandru a spus că nu se poate exprima în prezent o opinie din punct de vedere neurologic, însă după primele semne se pare că cel mic este în regulă.
 
Știrea inițială

Pompierii din cadrul IGSU Teleorman l-au vizitat la spital pe Dănuț, copilașul pe care l-au salvat după ce acesta căzuse într-o fântână din localitatea teleormăneană Balta Sărată. 

Dănuț este internat la terapie intensivă, iar militarii au vrut să vadă care este starea lui, au scris cei de la IGSU pe pagina de facebook. Medicii i-au asigurat ca micuțul primește cele mai bune îngrijiri și că fac tot posibilul pentru a-l ajuta. 

 "În momentul preluării copilului, eram plin de emoții și acum sunt. Cu această ocazie, sunt și fericit că am mai salvat o viață. Îmi doresc să se facă bine, să fie sănătos și să se întoarcă acasă cu bine. Este prima oară când vizitez pe cineva pe care am salvat. Cel mai bine este că părinții să supravegheze cu mai mare atenție copiii este cea mai bună recomandare”, a declarat Ionel Răducu, cel care a scos copilul din fântână.,

 
Salvatorii i-au adus în dar lui Dănuț care este internat la Spitalul Grigore Alexandrescu, o jucărie, un animal de pluș. 

Din echipa de salvatori care a reușit să scoată copilul din fântână au făcut parte Adrian Dinu, comandantul Detașamentului Special de Salvatori, Grigoraș Silviu, Răducu Ionel, Intze Ionuț Gabriel, Iliescu Cosmin, Damaschin Adrian, Minea Alin, Pop Virgilius, Prefac Lucian, Bunea Marian, Petre Zurini Marius, Săceanu Lucian, Ghencea Eugen și Picu Ionuț, informează ISU București-Ilfov.