ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biroul de presă al Patriarhiei Române a reacționat după ce în mediul online a apărut în ziua de 22 iulie 2016 articolul intitulat "Aici sunt banii dumneavoastră: Catedrala Mântuirii Neamului a ajuns la 12 etaje înălțime, cu banii enoriașilor vasluieni!”, în care se face afirmația că "preoții vasluieni au fost "biciuiți” pentru a vinde munții de lumânări, din care se finanțează lucrările la Catedrala Neamului”.

Conform sursei citate, în cadrul colectei organizate de Patriarhia Română în toate bisericile ortodoxe din țară și străinătate, contribuțiile sunt benevole, nu impuse, și se eliberează chitanțe special emise de Patriarhia Română, transmise tuturor unităților bisericești din țară și străinătate.

Patriarhia mai precizează că în anii 2015-2016 Episcopia Hușilor nu a contribuit la edificarea Catedralei Mântuirii Neamului cu fonduri colectate de la preoții și credincioșii eparhiei și nici din alte fonduri provenind de la Centrul Eparhial.