ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Comisiei de Apărare a Senatului, senatorul PNL Marius Obreja, a declarat că ar trebui scoase de pe piață cartelele prepay, dacă acestea constituie un risc la nivel european sau național.

"Dacă analiza de risc a acestui instrument, cartela prepay, care este o marfă, arată că nu poate fi evitat acest risc, eu aș opta pentru scoaterea totală de pe piață a acestui produs și înființarea unui abonament de către operatorii de telefonie, ca toate celelalte abonamente, în care fiecare posesor vine și prezintă niște documente pentru a face abonamentul pe care îl poate plăti prepaied sau postpaied", a declarat Marius Obreja, președintele Comisiei de Apărare a Senatului, pentru Mediafax.

Marius Obreja a mai afirmat că legea privind cartelele prepay, în forma în care a trecut de Parlament și a fost contestată de CCR, este "frecție la picior de lemn", afirmând că prin prezentarea unui act de identitate, la cumpărarea unei cartele prepay, nu se poate obține creșterea gradului de siguranță sau identificarea viitorilor infractori.

"În fapt, dacă ne-am referi la obligativitatea ca aceste cartele să fie vândute numai pe baza unui act de identitate, aș considera acest lucru o birocratizare a vânzării unui bun. După cumpărarea a zece cartele, de exemplu, cu un buletin de identitate, cetățeanul respectiv poate să le vândă imediat unor terți care nu mai trebuie să prezinte un act de identitate. Legea este o frecție la picior de lemn", a susținut liberalul.