ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind retragerea decorațiilor acordate Irinei Socol, lui Eugen Pena și lui Viorel Traian Oprea, informează Administrația Prezidențială.

 Potrivit sursei citate, având în vedere sentința penală din 2015 a Tribunalului București, rămasă definitivă în 2016 prin decizia Curții de Apel București, i-a fost retras Ordinul Național „Pentru Merit" în grad de Cavaler Irinei Socol, acordat prin decret în februarie 2003.

De asemenea, președintele Iohannis le-a retras lui Eugen Pena și Viorel Traian Oprea Ordinul Național „Serviciul Credincios" în grad de Cavaler ca urmare a sentinței penale din 2014 a Tribunalului București, rămasă definitivă prin decizia din 2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Eugen Pena a primit decorația în ianuarie 2003, iar Viorel Traian Oprea — în decembrie 2004.

Irina Socol, fondatoarea Siveco, a fost condamnată, anul trecut, la doi și jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală.

Anul trecut, Eugen Pena și Traian Oprea — directori generali ai Hidroelectrica — au fost trimiși după gratii în dosarul în care fostul ministru al Economiei Codruț Șereș a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.