ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 11.01/12:33 Președinția României a confirmat că Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice, va veni în România. Pe siteul administrației prezidențiale se precizează că invitația adresată Papei aparține Președintelui, autorităților statului și Bisericii Catolice.
 
„Primind invitația Președintelui României, a Autorităților statului și a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în țară noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Cu această ocazie, Sanctitatea Sa va vizita orașele București, Iași și Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc”, a transmis Administrația Prezidențială.
 
Știrea inițială

Surse prezidențiale au confirmat pentru Q Magazine că Papa Francisc vine în România în 31 mai, la invitația Președintelui României, Klaus Iohannis, și a Bisericii Catolice.

Sursa citată precizează că Papa va fi așteptat la Cotroceni de Klaus Iohannis
 
Ulterior, Papa se va deplasa la Palatul Patriarhal unde va avea o întâlnire cu Preafericirea Sa, Părintele Daniel, Patriarahul Bisericii Ortodoxe Române și cu Sfântul Sinod.

Ulterior, susține Q Magazine, cei doi conducători ai Bisericilor Ortodoxă Română și Catolică, vor rosti o rugăciune comună în Catedrala Neamului, momentul fiind deschis publicului.

Suveranul Pontif va merge apoi la Catedrala Catolică Sf Iosif unde va oficia o slujbă pentru catolici.