ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Drama familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost răpiți de autoritățile norvegiene, a provocat un val de emoție, indignare și proteste ample în Norvegia, în România, în Statele Unite ale Americii și în multe alte locuri din lume. În multe orașe au avut loc manifestații de amploare în sprijinul românilor.

Ministrul care are în subordine serviciul de Protecție a Copilului din Norvegia, în grija căruia încă se află patru dintre copiii familiei Bodnariu, face un pas înapoi, anunță Antena 1.

Politicianul a declarat că va reanaliza mai multe dosare instrumentate de Barnevernet.

"Luam criticile vis-a-vis de Protecția Copilului foarte în serios și am dat Comisiei de Sănătate misiunea să reevalueze o serie de dosare", a spus Solveig Horne, ministrul norvegian pentru copii.

În prezent șapte familii de români se luptă pentru a-și recupera copiii de la autoritățile norvgiene.

Barnevernet a luat în custodie cei cinci copii ai familiei Marius și Ruth Bodnariu. Cel mai mic dintre aceștia a fost redat familiei.