ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toți credincioșii ortodocși sunt invitați să participe duminică, 4 septembrie 2016, alături de cei 2500 de tineri prezenți la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea, la prima Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul României la Catedrala Națională.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va oficia duminică, 04 septembrie 2016, Sfânta Liturghie pe o scenă special amenajată în fața Catedralei Naționale. Alături de Patriarhul Daniel va sluji un sobor format din ierarhi români și ierarhi aparținând Bisericilor Ortodoxe surori, potrivit basilica.ro.

La Sfânta Liturghie oficiată pentru prima dată la Catedrala Mântuirii Neamului sunt așteptați să participe, pe lângă cei 2500 de tineri ortodocși, credincioși din București și din țară.

La finalul Sfintei Liturghii, Patriarhul României va adresa un mesaj celor prezenți.

În perioada 1-4 septembrie 2016, la București, va avea loc Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea, eveniment cu participare națională și internațională, organizat cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de Arhiepiscopia Bucureștilor, în colaborare cu Patriarhia Română.

Evenimentul de la București are ca scop formarea tinerilor prin participarea la programe educative, duhovnicești, culturale și artistice din Capitală, pentru ca aceștia să devină, la rândul lor, formatori în comunitățile de care provin.