ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Criza refugiaților sau a imigranților din Europa a născut și naște reacții dintre cele mai diferite. ActiveNews postează mesajul profesorului Cristi Anghel, român care trăiește acum în Spania. Nu uitați: dacă doriți să ne scrieți, texte sau pur și simplu să ne criticați, o puteți face la adresa contact@activenews.ro sau pe pagina noastră de Facebook. Important: punctele de vedere exprimate în acest articol sau alte texte de opinii nu reprezintă neapărat poziția ActiveNews.

Iată textul:

 

Un ALTFEL de punct de vedere. 
 Adieri tomnatice, clopot bate-n matrice... 
 
De cand a aparut acea fotografie cu umanitatea esuata la mal ma gandesc in continuu... Am plans de ciuda, de revolta si de mila vreo cateva ore. Nu mi-e rusine sa recunosc. Am si eu copii...e greu sa-mi sterg imaginea aia din cap. Am tot reflectat...Cine e vinovat de toate astea? Dincolo de teoriile conspirationiste, in realitate cine e vinovat? In realitatea imediata cine se face partas la asemenea atrocitati? Si dau peste o alta fotografie aratand un grup de barbati cu varste intre 18-40 de ani, fluturand steagul Afghanistanului, fata in fata cu politia maghiara. Mai vad o alta fotografie cu multi barbati cocotati pe un vapor. Cred ca ati vazut-o si voi... Numai barbati. Un filmuletz in Macedonia ne arata un grup mare de barbati trecand bucurosi printr-un gard sau marsaluind victoriosi catre o destinatie parca stiuta numai de ei. In acel moment inteleg...desi "stiu ca nu stiu nimic”. Inteleg... Ce fel de barbati isi lasa familia, parintii, poate si nevasta sau copiii si FUG din calea razboiului? Stiu, ma vor critica multi. 

Nu vorbesc despre familiile refugiate care pentru binele si supravietuirea copiilor lor se retrag spre Europa si carora eu le-as deschide cu drag usa casei mele si i-as hrani din saracia mea. Iar pe copiii mei i-as pune sa-si imparta patuturile cu copiii lor. 

DAR ma gandesc la acei barbati tineri si singuri.... care au fugit ca niste tradatori din calea razboiului, ca niste lasi lasandu-si in urma batranii, lasandu-si in urma parintii neputinciosi in fatza Statului Islamic. ASTA E CU ADEVARAT O CRIMA! 

LASII astia care azi demonstreaza prin orasele Europei cu steaguri arabesti strigand dupa libertate in numele Coranului si al Germaniei ar trebui sa fie trimisi cu HUIDUIELI inapoi in tara lor sa-si apere istoria, sa-si apere parintii, sa-si apere batranii...


Si parca i-as respecta mai mult sa-i stiu ca-s dusmani infiltrati printre noi... macar ar fi in misiune in spatele frontului. Si ma gandesc ca e posibil sa fie vorba de o invazie controlata in spatele frontului. Dar daca sunt doar refugiati....nu pot sa am nici cea mai mica mila pentru ei. In timpul in care ei demonstreaza in Budapesta sau la Berlin, batranii lor abandonati sunt ucisi de ISIS, vestigii istorice vechi de mii de ani sunt distruse de aceiasi barbari . 

Va jur ca daca as avea de ales intre a-mi apara tara cu arma in mana impotriva vreunui Stat Islamic si a ma refugia, mai degraba mi-as trimite familia si copiii spre tari cu pace, decat sa plec eu de acolo! As prefera sa mor, decat sa fug precum un las! 

Si ca s-o dam pe aia dreapta.... cand am auzit de refugiati prima data, ma asteptam sa vad doar femei, batrani si copii, nu barbati tineri scandand LIBERTATE si GERMANIA! CE RUSINE!

 ...Ca multi se-adunara pe trepte de aur, 
 Veniti ca la ordinul Marelui Faur
 In betia tradarii s-alunge lumina
 Prin spada sa treaca icoana lui Mina.

P.S. Greseli se mai fac. Iar a gresi e omeneste. Dar sa nu uitam ca sub legea razboiului tradatorii si lasii sunt impuscati pe loc. Ce-ar mai fi ramas din noi daca bunicii nostri ar fi fugit din calea razboiului, in timpul celor doua razboaie mondiale?

Profesor Cristi Anghel