ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Altețele Regale au celebreat centenarul marilor bătălii de la Mărășești, Mărăști și Oituz, printr-un traseu al recunoștinței efectuat cu trenul regal.

Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu s-au aflat astăzi, pentru câteva minute, la Focșani, cu ocazia împlinirii a 100 de ani, pe 11 iulie 1917, de la prima bătălie la Mărăști din Primul Război Mondial.

Altețele Lor Regale au fost așteptate în Eurogară de foarte mulți oameni, purtând în mână stegulețe tricolore sau fotografii cu Regele Mihai.

Pe peronul Gării Focșani s-a intonat imnul național al României, urmat de imnul regal, iar după ce s-au salutat cu oamenii, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au urcat în tren și au plecat către Mărășești. Familia Regală a luat parte la Mausoleul din Mărășești la o ceremonie de depunere de flori, același lucru întâmplându-se și la Mausoleul de la Mărăști.

Bătălia de la Mărăști (11-19 iulie 1917) a rămas drept una dintre cele mai importante acțiuni militare românești din timpul Primului Război Mondial. Bătălia a fost condusă de generalul Alexandru Averescu, sub comanda Regelui Ferdinand I, comandantul suprem al Armatei Regale române. Operațiunea militară a durat opt zile și a reunit Armata Română și Armata Rusă într-o operațiune ofensivă împotriva Armatei a 9-a Germane.