ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru abuz în serviciu în cazul secției de Arși de la Spitalul Floreasca, potrivit tvr.ro. Decizia fost luată după verificările făcute de Corpul de control al ministrului Sănătății în perioada 26-29 aprilie.

Inspectorii ministrului Sănătății au reclamat că noua secție de arși de la Floreasca a fost inaugurată fictiv, în realitate nu a funcționat niciodată.

Concluzia controlului este că Unitatea de Arși de la Floreasca nu este încă funcțională, în pofida celor declarate de conducerile anterioare ale spitalului și a inaugurărilor oficiale din ultimele luni, a precizat Guvernul.

A fost informată Curtea de Conturi și s-a făcut o sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1, București, pentru eventuale fapte de natură penală.

"În urma controlului, au fost dispuse următoarele: informarea Curții de Conturi a României pentru deficiențele consemnate în raportul de control; sesizarea ANAP pentru posibile nerespectări ale prevederilor legale referitoare la întocmirea documentației de atribuire a contractului de achiziție aparatură medicală pentru Unitatea de îngrijire a arșilor gravi și sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria sector 1 București, pentru posibile fapte de natură penală, având în vedere întocmirea nereală a procesului verbal de punere în funcțiune a Barocamerei și plata contravalorii acesteia către furnizorul SC Gemedica SRL", se arăta într-un comunicat al Guvernului.