ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, în ședința de guvern, că în anul 2017, în domeniul infrastructurii au fost lansate licitații pentru proiecte de 3,6 miliarde, scrie TVR.

Grindeanu a anunțat proiectele pentru care vor fi lansate licitații în perioada următoare. Între acestea este și centura de sud a Bucureștiului.


Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, marți, în ședința de guvern, că în anul 2017, în domeniul infrastructurii au fost lansate licitații pentru proiecte de 3,6 miliarde. Grindeanu a enumerat proiectele pentru care vor fi lansate licitații în perioada următoare. Între acestea este și centura de sud a Bucureștiului.

Prim-ministrul a spus că a făcut o vizită la Ministerul Transporturilor pentru a impulsiona ceea ce se întâmplă în acest sector, un sector important, care trebuie să se miște cu un ritm mai accelerat și totodată pentru a-i felicita pentru ceea ce au făcut în comparație cu anul trecut.

„Ca să dau un exemplu, anul trecut pe tot parcursul anului 2016 au fost lansate spre licitație proiecte în valoare de 800 de milioane. În 2017, doar în câteva luni s-au lansat spre licitație proiecte de 3,6 miliarde în câteva luni și urmează, în perioada imediat următoare, în iunie Pitești-Craiova, urmează lotul 1 și 5 de pe Pitești-Sibiu, în iulie lotul 4 de pe Pitești Sibiu și tot la fel de important, în perioada imediat următoare centura sud București.”, a spus premierul.

Sorin Grindeanu a subliniat și faptul că după eliminarea celor 102 taxe, în lunile februarie și martie 2017 au fost înființate cu 8% mai multe SRL-uri decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Lia Olguța Vasilescu a anunțat, în ședința de guvern, că au fost elaborate normele metodologice pentru programul prima chirie, de care pot beneficia persoanele care lucrează la peste 50 de km de localitatea de domiciliu.

„În programul de guvernare, la capitolul politici publice în domeniul muncii și justiției sociale, am avut introducerea Programului prima chirie prin care se prevedea că persoanele care lucrează la peste 50 de km de localitatea de domiciliu pot beneficia de sume de bani, aproximativ 75%, pentru plata cheltuielilor de chirie și de întreținere, dar nu mai mult de 900 de lei. Această ordonanță a fost aprobată în luna ianuarie. Azi venim cu normele metodologice și vestea bună este că și s-au angajat după apariția ordonanței pot să beneficieze de aceste sume de bani, deci și până la apariția acestor norme metodologice. De acum se pot depune dosarele pentru perioada de acum încolo, dar și între aceste luni, ianuarie și luna în curs, dacă s-au angajat și vor ca aceste sume de bani să le fie subvenționate de către statul român.”, a spus ministrul Muncii.