ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestul minerilor din Valea Jiului a luat amploare, aproape 600 de mineri refuzând să iasă din galeriile de la Lupeni, Vulcan și Lonea, anunță Radio romania-actualitati.

Mai mulți dintre angajații care se află de mai mult de 24 de ore în abatajele minei Lonea au avut nevoie de asistență medicală, din cauza aerului viciat din subteran.

Sindicaliștii au declarat că, dacă minerii vor fi ignorați de reprezentanții guvernului, protestul ar putea degenera.

Vasile Păduraru, liderul sindicatului de la mina Lonea, a declarat că minerii și-au pierdut răbdarea și sunt greu de stăpânit, fiind posibilă și schimbarea formei de protest. Minerii spun că nu mai pot lucra în condițiile actuale, pentru că le lipsesc și materialele de strictă necesitate din subteran, și au cerut garanții ferme din partea guvernului cu privire la continuitatea activității de extracție a huilei.

Până în prezent, nici un reprezentant al ministerului energiei nu a confirmat prezența în Valea Jiului, dar la Petroșani era așteptat astăzi administratorul special care se ocupă de insolvența Complexului Energetic Hunedoara.

Minerii de la Lonea și Vulcan au decis să se blocheze în subteran, luni și marți, nemulțumiți de situația economică a CEH, compania fiind în stare de insolvență din luna ianuarie 2016. În cadrul CEH lucrează circa 6.300 de angajați, la minele de huilă Lonea, Lupeni, Livezeni și Vulcan, precum și la termocentralele Mintia și Paroșeni.