ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 14:00 Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bădescu, a confirmat vizita pentru Agerpres.

 

„Patriarhul Chiril și-a exprimat disponibilitatea de accepta invitația de a veni împreună cu ceilalți Întâistătători ai altor biserici ortodoxe din fostele țări comuniste. Aceștia au fost invitați în contextul Anului Comemorativ din Patriarhia Română dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului și al aniversării a 10 ani de patriarhat ai Preafericitului Daniel. Vizita va avea loc și cu prilejul prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor — 27 octombrie", a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.
 
Știrea inițială

Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Rusiei, PF Chiril I al Moscovei, va sosi la București într-o vizită oficială, informează în exclusivitate revista Q Magazine.


Sursa citată precizează că vizita va avea loc între 26 și 28 octombrie, în perioada sărbătorilor Sfinților Dimitrie (26 octombrie) și Dimitrie cel Nou (27 octombrie), interval în care se desfășoară și unul dintre marile pelerinaje anuale ale românilor spre Catedrala Patriarhală.

Q Magazine precizează că vizita este un omagiu celor 10 de ani de Patriarhat ale PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Biserica Ortodoxă Rusă și Biserica Ortodoxă Română sunt cele mai numeroase comunități de ortodocși din lume.