ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ansamblul de rachete a ajuns în țara noastră în contextul exercițiului militar PATRIOT SHOCK V, care se va desfășura la Capul Midia, în perioada 5-10 noiembrie.

Militarii americani din Germania au îndeplinit prima parte a exercițiului, respectiv au montat bateria de rachetă din Germania pe calea ferată până în România, anunță Digi 24.

Pentru prima dată un ansamblu de rachete Patriot ajunge în România. Patriot este un sistem de apărare avansat, de tip sol-aer, care poate fi folosit în cazul unui atac cu avioane și rachete balistice și de croazieră.

Sistemul poate detecta aproximativ 100 de ținte și poate ghida până la nouă rachete. Dacă reperează o țintă, calculatorul poate lansa una sau două rachete, pentru a distruge obiectivul.

Exercițiul din poligonul de la Capul Midia este unul foarte important și o premieră în țara noastră. Armata SUA cu militarii români testează viteza de reacție în cazul unei situații de criză.

PATRIOT SHOCK V este un exercițiu bilateral româno-american, de nivel tactic cu trupe în teren, al structurilor de rachete sol-aer din Forțele Aeriene Române, la care participă o baterie HAWK PIP III R și una PATRIOT.

Scopul exercițiului este de a antrena echipajele bateriei HAWK PIP III R pentru acțiuni de angajare a țintelor aeriene, prin integrare cu cea PATRIOT, în cadrul unui scenariu fictiv de apărare aeriană.