ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniel Porumb are 36 de ani și trăiește într-un scaun cu rotile. Militar de profesie, în 2007 a plecat în teatrul de luptă din Irak, „pentru un viitor mai bun”, așa cum mărturisește el.
 
Acolo, în timpul unei misiuni de patrulare în regiunea Dhi Qar, TAB-ul în care se afla și Daniel a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat. Transportat la un spital din Germania, plutonierul român a fost inconștient timp de 11 zile. Când s-a trezit, a aflat cumplitul diagnostic al medicilor: suferise un „traumatism vertebro-medular cervical, luxație C5-C6, tetraplegie”. La doar 27 de ani, nu-și mai putea mișca nici mâinile, nici picioarele.
 
Dar plutonierul (r) Daniel Porumb nu e doar un erou al armatei române, ci și un înfocat suporter al echipei de fotbal Steaua București. Aflându-i povestea, la 29 iulie, când Daniel a împlinit 36 de ani, fotbaliștii Stelei, Mihai Pintili și Nicușor Stanciu, l-au vizitat acasă și i-au adus în dar un tricou cu semnăturile tuturor membrilor echipei, dar și o invitație la meciul de aseară.
 
Daniel a onorat invitația și a urmărit aseară din tribună, cu emoție și bucurie partida câștigată de Steaua împotriva celor de la Sparta Praga.

Ca un comentariu la această postare pe pagina oficială de facebook, Ministerul Apărării Naționale a adăugat o fotografie cu Daniel, alături de mesajul: „Victorie! Felicitări, ne-ați făcut fericiți!”.