ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul șef al Armatei Române, generalul (r) cu patru stele Ștefan Dănilă, a comentat în termeni extrem de duri subiectul pensiilor speciale, foarte dezbătut, de altfel, în spațiul public, în ultima perioadă. 

Într-o postare pe Facebook, generalul (r) a scris că parada cu „pensiile incredibile ale unora” și-a atins scopul, rezultatul fiind de felul „a murit și capra nesimțiților...dar nu era cea grasă", informează Gândul.info

„Parada cu pensiile incredibile ale unora, urmată de un linșaj mediatic al generalilor, care trebuia să acopere nemulțumirile celor ce au reușit să citească formidabilă lege a salarizării (Unice! In lume!), și-a atins scopul. Soluția găsită mulțumește pe mulți: a murit și capra, nesimțiților! Da, dar nu era cea grasă, ci una mai puțin râioasă. Care se va îngrășa din salariile mărite fantastic. Dar apele s-au liniștit. Toată lumea e mulțumită! Capra frumoasă a rămas neatinsă, cea mai mică, care nu știe încă dacă va fi râioasă, e bucuroasă că a prins o pășune mai sus, acolo unde a pus-o noul stăpân, iar vecinii invidioși pe frumoasa capră își freacă mâinile bucuroși: le-a ieșit! Tot a murit o capră! Sau, măcar au făcut-o de râs", a scris fostul șef al Statului Major General al Armatei.

Generalul (r) cu patru stele Ștefan Dănilă a fost șef al Statului Major General (SMG) al Armatei în perioada 2011-2014. Fost pilot de MIG 21, MIG 21 LancerR și C-130 Hercules, Dănilă a fost primul general din aviația militară care a ocupat funcția de șef al Armatei.

Guvernul a aprobat în această săptămână o ordonanță de urgență care stabilește că pensiile de serviciu nu vor mai fi actualizate în funcție de nivelul salariului și că acestea nu vor mai putea depăși media salariilor din anii de activitate.