ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Politicile sociale haotice din ultimii 27 de ani își arată încă efectele. În mediul rural, în 2016, peste 70 la sută dintre familii nu le-au putut oferi copiilor o alimentație de calitate, iar unul din 10 copii a mers la culcare flămând, arată un raport al World Vision România despre bunăstarea copilului din mediul rural, care mai precizează că 40 la sută dintre copii petrec mai mult de două ore pe zi muncind în gospodărie, aceasta fiind și una dintre cauzele abandonului școlar.

Aproape trei sferturi (74 la sută) dintre familiile care locuiesc în mediul rural au avut, în 2016, probleme în a le asigura copiilor o dietă echilibrată și o alimentație de calitate.

9 la sută dintre copii au spus că în școlile în care învață nu există o sursă de apă pentru spălarea mâinilor, iar 21 la sută că toaleta școlii nu are apă curentă.

Nutriția copilului peste doi ani ridică, în continuare probleme, 5 la sută dintre părinții din mediul rural intervievați spunând că le oferă copiilor lor mai puțin de două mese pe zi. Potrivit raportului, calitatea și modul de hrană pentru copilul de sub doi ani contribuie la îmbolnăvirea acestuia, fiind vorba în special de boli ale sistemului digestiv sau respirator.

40 la sută dintre copii petrec mai mult de două ore pe zi muncind în gospodărie, un procent mai mic decât în 2014 (58,5 la sută), iar 8 la sută dintre ei chiar lipsesc de la școală pentru a se duce la muncă.

Cercetarea a fost realizată începând cu luna aprilie a anului trecut, pe un eșantion de 2.205 adulți și 2.573 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani din 105 comune din județele Cluj, Dolj, Ialomița, Olt, Vaslui și Vâlcea.