ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmă cu o săpătămână, filosoful și eseistul Mihai Șora a publicat pe pagina de Facebook un mesaj în care a povestit condițiile pe care ar fi trebuit să le îndeplinească, potrivit unui agent de turism, în vederea obținerii unei vize de călătorie pentru Statele Unite. Printre acestea se afla și existența unui act care să ateste că deține un loc de veci.

Un oficial al ambasadei SUA la București i-a răspuns, luni, precizând că informațiile pe care le-a primit omul de cultură sunt incorecte și că instituția își dorește să îl ajute.

”Loc de veci nu aveam (cum nu am nici astăzi), așa că am renunțat la excursie”, a mai scris Mihai Șora.

Daniel Perrone, consulul general al Ambasadei Statelor Unite la București, , a transmis că instituția își dorește să îl ajute pe Mihai Șora să își împlinească visul la 100 de ani..

”Ne dorim să vă ajutăm să vă îndepliniți visul de a călători în Statele Unite și de a vedea Cascada Niagara. Știați că cetățenii în vârstă de peste 80 de ani nu trebuie să se prezinte personal la Ambasadă la interviul pentru viză și își pot trimite dosarul de solicitare a vizei prin poștă? Este adevărat”, i-a transmis consulul.

Reprezentantul ambasadei a mai spus că informațiile primite de Mihai Șora din partea agentului de turism nu au fost corecte.

"Nu există o «listă» de lucruri pe care cetățenii români trebuie să le aibă pentru a fi eligibili pentru obținerea vizei. De aceea este bine ca informațiile despre acordarea vizei să se obțină direct de la sursă, de pe websiteul Ambasadei SUA sau de la call center, nu de la intermediari care nu au întotdeauna informații actualizate. Așteptăm dosarul dumneavoastră de solicitare a vizei și vă dorim călătorii plăcute!", se arată în încheierea răspunsului consulului general Daniel Perrone.