ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Ferenc Asztalos, face propagandă în favoarea separatismului pe criterii etnice a așa-zisului Ținut Secuiesc.

Aflat în timpul liber, Asztalos s-a fotografiat cu un pahar de bere Csiki Sor și a postat pe Facebook îndemnul „Hajra Szekelyfold!” (Hai ținutul secuiesc!).

Acest lucru se întâmplă în timp ce Csaba Ferenc Asztalos este un înalt demniat al statului român, având rangul unui secretat de stat.

"Sub conducerea lui Asztalos, CNCD se comportă ca un instrument de maghiarizare a administrației publice din „ținutul secuiesc”. Sub conducerea lui Asztalos, CNCD refuză să constate discriminarea pe criterii etnice a românilor din Covasna și Harghita de către membrii ai aceleiași formațiuni UDMR și a fost obligat în mai multe rânduri de către instanțele de judecată să constate fapte de discriminare pe criterii etnice a căror victime sunt românii din așa-zisul ținut secuiesc iar autorii acestor fapte sunt colegii de formațiune ai acestui personaj", scrie Dan Tănasă.