ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În comunicatul IML se arată că, pe lângă arsurile de pe suprafața corpurilor, analizele toxicologice au arătat că toate victimele prezentau substanțe foarte toxice în sânge, printre care cantităţi foarte mari de acid cianhidric și monoxid de carbon.
 
După incendiul din clubul Colectiv, în care până acum și-au pierdut viața 46 de persoane, Institutul Național de Medicină Legală a dat publicității un comunicat de presă în care se arată că victimele aveau în sânge concentrații foarte mari de substanțe chimice.

Toți aveau în sânge mai multe substanțe toxice, printre care și o cantitate foarte mare de acid cianhidric, 18 dintre victime având peste limita letală, potrivit b1.ro.

Totodată, se arată că toate victimele au fost expuse în grad diferit la concentrații ridicate de funingine, aerosol și gaze toxice generate în incendiu.

După cum au anunțat și medicii, aceste decese au fost cauzate în mare parte de către substanțele chimice. Acțiunea acestor substanțe se manifestă imediat asupra organismului.