ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Știți promo-ul ală de la Digi, în care ni s-arată cum se pregătesc cei doi prezentatori ai emisiunii de dimineață?

Le sună alarma de pe Iphone (ni se arată clar ce marcă, să n-avem dubii spre ce trebuie să tindem) la 6:00. Se spală, mănâncă ouă la tigaie, ea se machiază, apoi se urcă în mașina ( nu e Dacie!) și ajung la muncă, unde aflăm că "eroii" sunt cei doi prezentatori.

Aflăm doar la final că e vorba despre cei doi prezentatori, pentru că ideea e să te identifici cu ce fac ei, deci cu ei. Dar, la o analiză mai atentă, chiar fac ceva eroii spotului?

În esență, nimic deosebit. Trăiesc o rutină, o obișnuință, o existență robotizată. Nimic din scenariul clipului nu sugerează eroii ar avea și ei o personalitate. Un ceva al lor. Nimic. Programul eroilor din spot se parcurge în beneficiul altuia, pentru plăcerea altuia și ținând cont de ceea ce crede altul. 

Vă deranjează? De ce, doar asta faceți toți, zi de zi. Mulți, nici Dacie n-aveți, vă înghesuiți ca sardinele în 41 sau metrou ( dar cu Iphone-ul la purtător). Iar când ajungeți la muncă, trebuie să trudiți cu zâmbetul pe buze. Să vă placă.

Ce legătură are cu Grecia? Păi are. Că așa sunt majoritatea "jurnaliștilor" care au mințit și mint la ordin zilele astea. L-ați văzut vreodată pe Moise Guran în afara platoului? Arată îmbătrânit, schimonosit, cu cearcăne pe la ochi și țigara-n colțul gurii. Arată uzat. Asta vreți?

Ăsta e prototipul celui care-i înjură pe greci. Omul care ar vrea să fie liber, să mai mănânce și altceva dimineața, să nu se mai trezească la 6 pentru a începe munca la 8, dar care nu are tăria și curajul de a spune "OXI". 

Și nu are tăria să spună STOP pentru că nu-și mai aparține. Nevoile pe care a dorit să le satisfacă, cu orice preț și patimile pe care n-a vrut să le vadă, l-au prins la mijloc. 

El nu mai are curaj. El e realist. Ca diavolul. Diavolul e cel care le șoptea tuturor trădătorilor: "nu fii prost, știi bine că Arnăuțoiu (Ogoranu, Tudor, Mihai Viteazul, cine vreți voi) n-are nicio șansă. Salvează-te pe tine. Fii realist...".

Căci "diavol" înseamnă, etimologic, dezbinare.

Ei bine, grecii nu sunt realiști. Ei nu au realismul acela, întemeiat pe raționalismul găunos și egoist al Iudei. Ei au nebunia specifică ortodocșilor( o spune și secularista Mungiu!), a creștinismului autentic. Nebunia care ascultă de suflet și crede în Înviere, când mintea lui limitată îi oferă doar alternativa morții liniștite. Dar sigure.

Așa eram și noi odată. Zice azi, cel botezat creștin, Traian Băsescu: Tsipras e un aventurier! Să plece! Dar despre Mihai Viteazul ce spuneau curțile imperiale? Nu cumva că e un "aventurier valah"? De ce aventurier? Pentru că îndrăznea să creadă că e mai mult decât condiția de vasal, umil, care i se rezervase.

Ce s-a ajuns de noi, oameni buni? Țara cu cea mai îndelungată rezistență anti-bolșevică din Europa, cu mii de țărani-martiri, cu sfinți intelectuali, care din 1821 și până azi a cunoscut 3 revoluţii, 2 răscoale şi nu mai puţin de 15 lovituri de stat şi tentative de lovitură de stat, a ajuns o țară a morților vii? O comunitate care nu mai există decât prin intermediul profitului adus multinaționalelor?

Credeți că Mîndruță e fericit? Credeți că lui i-a plăcut să se căciulească în fața lui Sârbu, a lui Voiculescu, a lui Năstase, a Ringier-ului și a atâtor mulți? Nu. Dar era "realist"!  Credeți că ăștia care judecă lumea după durata de viață a asfaltului îl iau după ei când mor? Nu, dar ei sunt "realiști".

Nu vedeți că ei fac apel la libertate, democrație, drepturi individuale, atunci când le convine? Iar apoi ne cer să devenim "solidari" cu "săracii" bancheri care, vorba lui SOV, și-au pierdut iahtul de la gură? Când vine vorba de ăștia trebuie să uităm de răspundere individuală, de proprietate privată, etc. Atunci trebuie să devenim o "comunitate", care are "idealuri înalte" care, nu-i așa, "transcend granițele materiale".

Nu vedeți că aceiași "realiști" ne spun că statul român n-are ce căuta în economia de piață, dar apoi tac mâlc când se află că Germania intervine pe față în favoarea companiilor sale? Nu vedeți cum Prințul Charles vine aici și laudă România ca pe sfintele moaște, dar când se duce acasă tace ca un pește în fața valului de minciuni care se abate asupra numelui de "român"?
 
Nu vedeți că se tem ca necuratu' de tămâie să ne întrebe ce vrem? De ce nu ne întreabă dacă dorim să ne îndatorăm copiii nenăscuți? Dacă dorim trupe străine pe teritoriul țării, că dacă o să fie ceva, ei o să-și ia primul avion spre Elveția, în timp ce noi rămânem să tragem ponoasele. Ne-au întrebat de două ori ce-am vrut și nici măcar atunci nu au ascultat. Le-au anulat la 'masa verde'.

Sigur că nici grecii nu sunt perfecți. Dar cine este? Sunt nemții, inventatorii camerelor de gazare, în poziția să ne dea lecții? Sau exterminatorii de populații întregi, precum belgienii, englezii, francezii, rușii sau americanii, în poziția asta?

BA!, vorba lui Mihai Viteazu'.

Da, vreau să trăiesc și să mă uit la stele, cu un pahar de vin și-o pizza( alți leneși!) în față. Vreau să plec în pelerinaje săptămâni întregi și să uit de lume. E dreptul meu. E dreptul meu să nu muncesc până crăp, doar-doar n-or zice urmașii lui Adolf Hitler că sunt leneș. Nu-i mai ascultați pe cei care spun că Europa înseamnă creația unor baroni și tehnocrați blazați. România este, -"and let no one teach you wrongly!", vorba americanului -  în Europa.
 
Când în România existau coduri de legi, basilici, temple și cultură, strămoșii unor fuhreri de azi erau prin păduri, mâncau carne crudă și comunicau prin intermediul bâtei!

Așa că zic și eu ca personajul real, adus la viață de Răzvan Vasilescu în California dreamin':"Fuck You! Asta-i gara(țara) mea! N-aveți acte(respect), nu treceți!"
 
 

You come to Romania, you need to respect legislation. Trece-i ma pe linia 2, ca m-am enervat! :) #video

Posted by Active News on 28 Mai 2015