ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gabriel Oprea a anunţat că România ar putea avea un stagiu de voluntariat în armată, infirmând informația potrivit căreia Guvernul vrea să introducă armata obligatorie.

"Tinerii care dovedesc și un spirit patriotic în acest context, care doresc să facă armata, statul să-i recompenseze prin scutirea de taxe,  impozite sau alte forme de cointeresare. S-au făcut sondaje care au scos în evidență că foarte mulți tineri vor să se pregătească pentru a deveni bărbați, din respect pentru armată, pentru ei și vor să facă armata. Susțin total revenirea la această formă, atenție, voluntar și cu forme de recompensare din partea statului român. Ar fi vorba de câtreva zeci de mii", a declarat vice prim-ministrul într-un interviu pentru DCNews.

 
Câteva țări din flancul estic al NATO au luat măsuri pentru întărirea forțelor militare după alipirea Crimeei la Rusia, printre acestea aflându-se Lituania şi Polonia.
 
Serviciul militar obligatoriu a fost desfiinţat în România în 2005. Un sondaj din luna mai realizat de cotidianul Adevărul arată că 58,4% din respondenţi consideră că România ar trebui să reintroducă stagiul militar obligatoriu. 
 
Ați efectua, ca voluntar, un stagiu militar în Armata Română?
Da. Experiența militară e utilă și pe pace și în război
Nu. Am încredere în cei pe care-i plătim să ne apere
Da, dar doar dacă statul m-ar răsplăti pentru asta
Nu știu, depinde de durată
Poll Maker