ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui raport ONU realizat cu date din anul 2015, 3,4 milioane de cetățeni români locuiesc în altă țară. Este a doua cea mai mare creștere a diasporei unei țări, spun experții Națiunilor Unite, fapt ce duce România pe un nedorit loc 4 în lume.

Primele trei țări cu cea mai mare disporă sunt Marea Britanie (cu 4,9 milioane emigranți), Polonia (4,4 milioane) și Germania (4 milioane). Să nu uităm însă câți locuitori au aceste țări.

România a înregistrat o creștere de 7,3% pe an, în timp ce pe primul loc este Siria cu 13,1% , iar pe locul trei Polonia cu 5,1%. Experții ONU notează că este cea mai accelerată creștere a numărului de migranți într-un stat care nu s-a confruntat cu războiul.

Dacă ne raportăm la totalul populației, în România diaspora reprezintă 17%, în timp ce în Polonia doar 11%.

Experții se așteaptă la o adâncire a declinului demografic al României în deceniile următoare. Astfel, populația României va ajunge la 14,5 milioane locuitori în anul 2050,  potrivit unui raport al Organizației Națiunilor Unite (ONU), publicat în iulie 2015.