ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva zeci de vrânceni s-au adunat sâmbătă în Piața Teatrului „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani pentru a participa la un flash-mob umanitar prin intermediul căruia au transmis mesajul copiilor Mihai și Maria, răpiți de lângă mama lor, Camelia Smicală, de către serviciile „sociale” din orașul Tampere, Finlanda. „Mihai, Maria, România!”, s-a strigat de la Focșani, dar și din alte zeci de orașe din România și Europa, a consemnat EdițiedeVrancea.ro

„Mihai, Maria și mama lor, medicul Camelia Smicală, nu sunt SINGURI! De Ziua Națională a României le transmitem un mesaj de încurajare și solicităm autorităților din Finlanda să înceteze cu abuzurile, iar celor din România să facă demersuri diplomatice pentru rezolvarea cazului”, au transmis participanții la acțiunea de la Focșani.

Platforma civică apolitică ÎMPREUNĂ a declarat Zilele Solidarității Naționale cu drama familiei Smicală ca fiind 30 noiembrie și 1 Decembrie. Sâmbătă și duminică au loc manifestări de susținere în peste 14 orașe din țară și străinătate.

„Românii sunt solidari cu Maria și Mihai”, „România înseamnă Mihai și Maria”, „Ziua națională suntem toți împreună cu Mihai și Maria”, „M.A.E., România înseamnă Mihai și Maria” sunt doar câteva dintre mesajele afișate de românii care au manifestat pentru apărarea drepturilor copiilor doctoriței Camelia Smicală din Finlanda și în favoarea intervenției autorităților române pentru repatrierea lor în țară.

Până acum, în afară de Focșani, au mai avut loc adunări publice cu acest mesaj în Iași, Brașov, Bacău, Buzău, Sibiu, Ploiești, Munchen și Landshut (Germania).

Duminică vor avea loc manifestări similare la București, Galați, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Stuttgard, Milano și Londra.
 
„Vă mulțumim tuturor celor care ne sunteți alături! Fiți binecuvântați!”, a scris dr. Camelia Smicală, sâmbătă, pe Facebook.