ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Povestea lui George Alexander a devenit celebră după ce a fost nevoit să demisioneze din sistemul norvegian de învățământ ca urmare a criticilor aduse Protecției Copilului din Țara Fiordurilor și a declarației prin care a spus că „Occidentul l-a ucis pe Dumnezeu”.

George Alexander, care este și editorialist al ActiveNews, a reacționat și după controversatul manifest al trupei „Taxi” „Eu nu cred că Dumnezeu preferă spațiile mici”, a scris acesta pe Facebook.

”Îmi pare rău! Dar, pur si simplu, eu nu cred că Dumnezeu preferă lemnul, adică, într-un fel, cariile!... Nu cred nici că Dumnezeu preferă spațiile mici, adică locurile acelea înghesuite, mohorâte, rău-mirositoare, unde mulți îsi dau sufletul… De ce să experimentăm chiar acum visul unuia care s-a trezit străin în propria sa viață? De ce să ne lăsăm transformați în ceva ce nu suntem, totuși?! Maneliști în derivă, folcloriști care scriu "poezii”, deturnanți care eșuează, oameni care mint am văzut! Vedem în fiecare zi! "Măi, dragă!, – vorba cuiva- dacă ai crezut, fie si o dată, că Dumnezeu preferă lemnul si spațiile mici (?!), teribil vis ai avut!”.

Dar, de ce este nevoie să vii cu partea ta cea mai întunecată, demențială, urâtă, cu visele tale negre, să ne arăți drumul pe care ar trebui să mergem, momentele cuantice în viața noastră?!... De ce? De când maneliștii exprimă aspirația noastră? De când oamenii fără niciun orizont ne predică despre experiențele esențiale din viața noastră? De când cei mai săraci cu duhul îsi mai eliberează, câteodată, mintea si-atunci ne-mpărtăsesc revelațiile avute pe micul ecran, elucubrațiile, prefăcându-se că sunt sinceri, când ei sunt jalnici, închipuiți, ca orice măscărici într-o mascaradă?!… A ajuns Biserica în România să fie epurată, curățită, iluminată de către cântăreți de rock și prezentatori de știri, bezmetici?! Oare, ce vor să ne spună cei care atacă în haită?! Sunt ei modelele noastre morale?! Puritatea absolută?! Inexpugnabilă?! De ce să-l exploatăm, în jocul nostru inconstient, chiar și pe Dumnezeu acum?!

Aceasta este "smerenia" noastră?! … Nu m-am gândit, în niciun caz!, să evoluez în funcție de creierul și gusturile prezentatorului de gag. De giumbușlucurile lui grozave!… De lașitatea lui când lovește în Biserică – și, implicit, în Valorile Noastre Morale!- pentru că știe că Biserica nu se apără niciodată! E ieftin, e populist, e tentant să dai în cineva fără apărare… Iar Biserica e de "vină” pentru tot: că nu sunt spitale (Pentru că e datoria ei să le construiască, nu-i asa?), că e sărăcie, că nu sunt școli, nici cârciumi de ajuns, că se fac catedrale, că plouă prea puțin, că… intrăm și ieșim goi din catedrale! De fapt, Biserica are o vină capitală: nu merge în vârful picioarelor atunci când dictează cei care manipulează o țară... Cu cât mai multe biserici și mănăstiri, însă, cu atât mai puțini oameni după gratii… Ar fi bine s-o știm! Și ei ar trebui să privească adevărul în față. Căci Dumnezeul acela de care vorbesc tocmai dumnealor pedepsește uneori în această viață…”, a fost mesajul lui George Alexander.


George Alexander a uimit o țară întreagă după ce, din postura de director a două grădinițe din Oslo, a declarat în emisiunea „România, te iubesc”, de la Pro Tv că preferă să îi crească pe cei doi copii ai săi în România.

„Occidentul L-a ucis pe Dumnezeu. Sunt multe valori care sunt călcate în picioare, iar eu nu pot să fiu de acord cu asta. S-a ajuns la o situație de necrezut. Toate valorile din societatea asta se adaptează dispozițiilor omului de pe stradă și nu invers”, spunea George Alexander.