ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românul dat dispărut după atentatul de la Nisa a fost găsit. Ministerul de Externe informează că acesta se află pe lista persoanelor decedate în atentatul de Ziua Națională a Franței.

Imediat după atac, trei români au fost dați dispăruți. Este voba despre o familie cu un copil. Primul a fost găsit copilul, apoi mama. Ambii sunt printre răniți și se află internați în spital, în stare gravă, dar stabilă.

84 de persoane au fost ucise și alte 200 au fost rănite după ce un bărbat a pătruns cu un camion frigorific pe faleza unde mii de oameni veniseră să vadă focurile de artificii de Ziua Națională a Franței. Bărbatul a parcurs circa doi kilometri prin mulțime, înainte de a fi împușcat de polițiști.

Alți doi români au fost răniți în urma atentatului. Și aceștia sunt spitalizați.

Comunicatul MAE:

”Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret decesul unui cetățean român în urma atacului de la Nisa, membru al familiei date dispărută anterior. Autoritățile franceze au confirmat decesul. Procedura de identificare a corpului neînsuflețit al victimei de cetățenie română, efectuată de către autoritățile franceze, s-a finalizat în urmă cu puțin timp, cu sprijinul autorităților române. Reamintim că minorul și mama sa au fost identificați printre răniți, aflându-se internați în două spitale din Nisa. Starea lor de sănătate evoluează pozitiv. În prezent, reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia, precum și consulul onorific la Nisa, se află alături de familia cetățeanului român decedat, acordând în continuare sprijinul necesar. De asemenea, reprezentanții ambasadei României la Paris și ai Consulatului General al României la Marsilia mențin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autoritățile franceze. Ministerul Afacerilor Externe adresează sincere condoleanțe familiei îndoliate și va acorda întreaga asistență necesară în continuare.”

Premierul Dacian Cioloș a transmis, marți, un mesaj de condoleanțe familiei și apropiaților românului care a murit în urma atacului de la Nisa.

„Între oamenii uciși în atacul barbar de la Nisa este și un cetățean român. Știu că este puțină consolare pentru familie și pentru cei dragi lui, dar vreau să-i rog să accepte regretul meu enorm și condoleanțe pentru pierderea avută. Este o tragedie care a lovit o familie întreagă. Soția și copilul ui, răniți grav în atentat, sunt și ei internați în spitale din zonă. Din fericire, din informațiile pe care le avem la această oră, starea acestora este stabilă. Suntem în legătură permanentă cu serviciile medicale franceze. Știu că avem vești mai bune în privința celorlalți doi români răniți în atac. Amândoi sunt încă spitalizați, dar evoluția lor medicală este pozitivă. Autoritățile noastre, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada noastră la Paris, serviciul consular, sunt la dispoziția acestor familii și vom face tot ce este omenește posibil să le ajutăm”, a transmis premierul Dacian Cioloș.