ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ROMGAZ amenință că va lasă Bucureștiul fără căldură la iarnă și că poate sista gazele începând din luna octombrie din cauza datoriilor pe care Electorcentrale București ELCEN le are către furnizorul de gaze, potrivit b1.ro.

Directorul general ELCEN, Marcel-Octavian Nicolaescu, a declarat într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV că, începând cu 15 octombrie, o colaborare cu ROMGAZ va putea avea loc doar dacă vor prezenta un program de stingere a datoriilor restante. 

"Azi am fost notificați de către ROMGAZ că, dacă nu găsim soluții pentru a achita datoria de 305 milioane de lei, o să sisteze furnizarea gazelor începând cu 15 octombrie. Am apobat un material în care, pentru o lună, garantăm cu contractele de furnizare a energiei electrice, după care, pentru un an de zile să ipotecăm anumite acțiuni din cadrul societății", a declarat Nicolaescu.

Acesta a mai precizat că datoriile companiei s-au acumulat din cauza faptului că Primăria Capitalei nu a bugetat în fiecare an la nivelul de a asigura 50% din prețul gigacaloriei. 

"Bucureștenii sunt conștiincioși și plătesc gazele. Prețul la gaze are două componente: una pe care o plătesc bucureștenii și subvenția pe care o asigură Primăria, de 50%, care a bugetat mai puțin", a explicat acesta.