ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vă rog frumos, nu transformați Nașterea Domnului într-o oroare formalistă în care imaginea rafturilor supermarketurilor devastate, a meselor pline de crăpelniță și a unui Moș grasuț care ne îmbie la cumpărături cu sacul să înlocuiască cel mai mare eveniment din istoria lumii: Dumnezeu se naște din Fecioara Maria! 
Și încă ceva: Ajunul Crăciunului înseamnă chiar asta, ajunare, abținere de la mâncare, nu fleici în farfurii și chiolhanuri care te aruncă în mașina SMURD. 

Să primim cuviincios și cu bucurie un asemenea gest de imensă dragoste față de Creația Sa a Tatălui, care și-a trimis Fiul ca să ne mântuiască. 
Nu L-a trimis ca să apară într-un palat, ci într-un grajd, înconjurat de la început de ingratitudinea noastră. 
Să nu prelungim această lipsă de simțire și acum. Să ne adunăm puțin, să ne mai liniștim, să ne gândim la cei care nu au mai nimic și suferă pe stradă sau în scara blocului nostru. 

Și, mai ales, să ne pregătim cum se cuvine sufletul ca să ne învrednicim de o asemenea minune care se întâmplă în Biserică, chiar dacă o căutăm, zadarnic, la mall.