ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bucureștiul se pregătește de Sărbători. S-a deschis Târgul de Crăciun din Piața Universității.

Întâmpinați cu colinde si arome îmbietoare, bucureștenii și turiștii se pot bucura, printre altele, de vin fiert, turtă dulce, decorațiuni și ornamente de iarnă, miere, icoane, măști tradiționale, aduse de comercianți din toată țara, și de multe alte surprize. 

Peste 10.000 de beculețe împodobesc arcadele Târgului de Crăciun și 200 de instalații cu câte 100 de becuri decorează cele 60 de căsuțe amplasate în piață. Bradul de Crăciun are 15 metri înălțime și este luminat de 20.000 de beculețe. Luminițele de Sărbători se vor aprinde de Sfântul Andrei.

19 seri de iarnă din cadrul Bucharest Christmas Market sunt dedicate unui program artistic susținut de trupe și artiști de renume, ansambluri, grupuri de copii și de colindători, coruri orchestre și fanfare. Bere Gratis, Iris și Cristi Minculescu, Pheonix, Fuego, Hara, Paula Seling, Firma, Coma, Moonlight Breakfast, Smiley, El Negro, Antonia, Holograf, Țapinarii, Trooper, Taxi, Mircea Vintilă, Emric Imre, Ducu Bertzi, Provincialii, Narcisa Suciu, Pepe, Proconsul, Delia, Luminița Anghel, Marcel Pavel, Direcția 5, Loredana, Corul de copii Allegretto, Corul Divina Armonia, Corul Radio, Spirit Vienna Orchestra sunt doar câteva dintre numele care vor urca pe scenă din Piața Universității.

De Ziua Națională a României, potrivit Agerpres, în intervalul orar 17.00  — 22.00, vor face deliciul publicului  Orchestra Națională "Valahia", dirijor Marius Zorilă și Tulnicărese Moașele din Câmpeni, Sofia Vicoveanca, Școala de dans românesc Larisa și Marin Barbu, Lavinia Goste, Grupul Vocal "Acapella" — condus de George Miron, Orchestra Națională "Valahia", dirijor Marius Zorilă, Traian și Valeria Ilea, Laura Lavric, Florentina și Petre Giurgi, Grupul vocal bărbătesc "Burnasul" din Teleorman, Veta Biriș și Dinu Iancu Sălăjanu. 

Spre deosebire de alți ani, târgul nu a mai fost deschis de primarul General al Capitalei.