ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română a lansat luni, 14 septembrie, harta interactivă a așezămintelor și locurilor unde Biserica Ortodoxă desfășoracă activități sociale, filantropice sau medicale, pe teritoriul României și al Basarabiei, informează basilica.ro.

Noua secțiune, care poate fi accesată la adresa http://map.patriarhia.ro/, își propune "facilitarea accesului populaţiei la toată gama de servicii sociale, medicale şi programe filantropice destinate principalelor categorii de beneficiari aflaţi în dificultate: copii, vârstnici, bolnavi, şomeri, persoane cu dizabilităţi, familii aflate în situaţii de risc social", afirmă Părintele Cezar-Antonio Dumitrașcu, coonsilier Patriarhal în cadrul Sectorului Social-Filantropic al Administraţiei Patriarhale.

De asemenea, utilizatorii au la dispoziție o hartă cu locaţiile aşezămintelor marcate pe baza coordonatelor GPS, pagini individuale de prezentare conţinând date de contact, descriere şi fotografii precum şi facilităţi multiple de filtrare a informaţiei în funcţie de localizare la nivel de judeţ şi eparhie, tip de activitate, categorii de beneficiari, denumire, arată sursa citată.
 
În 2014, 758 de instituţii şi servicii sociale au funcţionat în cadrul Patriarhiei Române.