ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o înregistrare care circulă pe Internet, se aude cum o tânără, prinsă cel mai probabil fără bilet, îi reproșează unei controloare RATB că a bruscat-o. După ce în apărarea fetei sar mai mulți călători, angajata Regiei Autonome de Transport București (RATB) uită de orice regulă de bun-simț și recurge la un limbaj de mahala.

Scandalul a izbucnit după ce controlarea RATB ar fi împins-o pe tânăra care circula fără bilet. Mai mulți călători au sărit în apărarea fetei, lucru care a enervat-o la culme pe angajata Regiei.

După ce tânăra i-a cerut de mai multe ori să se legitimeze, pentru a o putea reclama, controloarea a pus mâna pe telefon și a raportat, probabil superiorilor, incidentul.
Oamenii din tramvai au continuat să-i reproșeze angajatei RATB comportamentul neprofesionist, iar de aici spiritele s-au încins și mai tare, potrivit b1.ro.
 
Controloarea a folosit un limbaj injurios atât la adresa călătoarei, cât și a celui care i-a sărit acesteia în apărare. După ce tramvaiul a oprit în stație, controloarea a încercat să-i dea un picior în spate bărbatului, iar acesta i-a răspuns cu un gest golănesc.

Conducerea RATB s-a autosesizat după apariția imaginilor și a început o anchetă la Serviciul Control.

"Este de netolerat o astfel de atitudine a controlorilor", a spus Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al Regiei, citat de jurnaliștii de la Europa FM. În cazul în care va fi găsită vinovată, angajata riscă sancțiuni.