ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am citit cu stupoare, un articol de pe "cronici pe bune”. Este exact acel tip de articol care arunca cu noroi in toti dintre noi, fara sa ne dam  seama, atat de direct incat devine subtil. Am sa pun in primul rand linkul, cititi va rog intai articolul, apoi dezbaterea mea pe aceasta tema.

Acest articol este cu siguranta scris de un nazist. Familia este redusa la nimic. Traditia la fel.Generalizare scoasa din buzunar.Sa o luam pe rand.

De aceea, in articol este vorba despre falsii traditionalisti, "traditionalistii de moda noua”.
Cine suntem?
42% din populatia tarii este analfabeta functional, cel mai mare procent din Europa. Sunt statistici, date clare. 6% nu stiu sa se semneze.

Pai domnule Iliuta, ce faci tu acum se numeste discriminare. In loc sa iti fie mila de analfabeti, matale te apuci sa razi de ei. Domneee, cat de evoluati suntem noi, si analfabetii aia, ce prosti domnule, isi permit sa rada de Homosexuali. Deci ecuatia e cam asa: niste analfabeti rad de homosexuali, si noi, radem de ei ca rad de homosexuali. Mama ce tare esti Iliuta!  De parca aia au vrut sa fie analfabeti. Pe bune, esti chiar penibil. Pai hai sa facem ceva sa nu mai fie aia analfabeti. Nu vrei mataluta cumva sa iti sacrifici cariera de blogger si sa mergi sa ii alfabetizezi? Cu siguranta nu, ca e frumos la Bucuresti, nu?

Pe un analfabet nu il deranjeaza foarte mult ca isi creste un copil la fel de analfabet ca si el, fara nicio sansa in viata. El e "traditionalist de moda noua” si uraste homosexualii. El crede ca homosexualii sunt cel mai mare rau de pe planeta (poate dupa unguri) si ca dupa ce acestia vor disparea, copiii lor vor deveni intelectuali scoliti peste noapte. Coincidenta sau nu, 40% voteaza constant PSD.

Iliuta, ma intreb, cat poti sa mai mananci, cu ghiotura, polonicul sau cu ambele maini?  Pe orice om, oricat de analfabet, sarac, prost ar fi, il deranjeaza ca isi creste copilul analfabet, si fara o sansa in viata. Toti, absolut toti oamenii doresc sa ofere copiilor sai o viata mai buna. Nu, ei nu cred ca homosexualii sunt cel mai mare rau de pe planeta( partea cu ungurii o ocolesc pentru ca sunt si eu-roman de etnie maghiara- bozgor-cum sigur ai zis si tu in viata ta macar odata- si nu ma victimizez atat) dar cu siguranta ei cred ca li se da mult prea mare importanta homosexualilor. Mor oamenii de foame la tara, si, daca tot vrei procente, homosexualii o duc bine, au joburi bune, sunt bine platiti, intelectuali domnule. Deci, las-o. Oamenii sunt nervosi cand vad ca prioritatile numarul unu in tara asta devin: se pot casatori homosexualii?  Cat despre …coincidenta sau nu voteaza PSD…mi se pare iar ca esti discriminator si nazist. Daca votau PNL sau USR era mai bine? Aveau dreptul la viata? Pai spune-ne, ce solutie vezi pentru ei, cei 40%: un lagar? Exterminare? Sa li se ia dreptul de vot? 

Un roman foloseste un tub de pasta de dinti la 6 luni. Practic, nu ne spalam! Daca ii scoatem din calcul pe cei 20-30 la suta educati, ceilalti folosesc un tub de pasta de dinti la 3-4 ani. E mult spus: folosesc. Mai mult se scurge pe langa capac. De ce nu se spala pe dinti? Pentru ca homosexualii nu ii lasa pe romanii  traditionalisti de moda noua sa se spele pe dinti, normal!Jumatate dintre romani merg la toaleta si nu se spala pe maini. De ce? Pentru ca homosexualii exista! Si, cumva, acestia ii impiedica sa dea drumul la apa calda, dupa pișu.

Cred ca exagerezi. Si daca nu exagerezi, citeste ce am scris mai sus mai supraponderalule. Stii ca sa fii supraponderal reprezinta un risc pentru tine? Tu esti vorba ceea, om educat, de ce nu te infranezi un pic? Nu de alta, dar eu, baiat tanar, nu am chef sa iti platesc tie spitalizarea si operatia pe cord deschis, atunci cand vei face un atac ca un porc ce esti. Ce zici? Iti place tonul grasule? Pai cam asa meriti sa ti se raspunda.In fine, sa revin la textul regurgitat de domnia ta: Nu se spala pentru ca cei ca tine, care ar fi trebuit sa fie profesorasi de tara, sunt acum bloggeri, jurnalisti, apar la TV. Ai putea din nou, sa iti iei inima in dinti, sa mergi la tara, sa educi familiile sarace, sa le alfabetizezi, si sa le inveti sa se spele. Cat despre spalatul pe maini…omule bati campii dar nasol de tot.Au WC in curte, unde vrei sa se spele pe maini? Esti efectiv absurd.Plus ca s-a dovedit, sunt studii stiintifice, ca cele mai multe bacterii si microbi nu le avem pe p*** ci in gura.Stiai? Daca nu stiai, da un search pe google. Inteleg, incercai sa fii amuzant, asa ca la Cronica Carcotasilor, umor de 1 *.

Aproape jumatate dintre adolescentii de 14 ani citesc cu dificultate.In Romania, azi.Milioane de oameni merg anual in pelerinaj la Arsenie Boca. Maxim 0,5% dintre acestia au citit o singura pagina din cartile parintelui. Cei mai multi merg acolo pentru ca au auzit ca se fac minuni. I-au pus chipul pe brichete, batiste, tricouri.Familia "traditionalista de moda noua” l-a transformat pe Arsenie Boca intr-un obiect comercial. Turismul religios este cel mai profitabil turism in Romania. Unii se roaga, cand ajung la Prislop, impotriva homosexualilor.

Iliuta, am luat o pauza, stii tu, fiicei mele ii dau dintii. Poate ai si tu copii?Probabil nu.Revin la textul tau mirobolant. Iar o dai de pereti cu tinerii care au 14 ani si citesc cu dificultate. Nu este vina homosexualilor, asa este. Dar nici vina "traditionalistilor”. Este vina celor care au condus tara mai moaca. Deci, daca te intrebi de ce? Iti mai explic odata.Unii o fac pentru ca nu sunt educati. Altii o fac, pentru ca se intreaba, la fel ca si mine, care sunt cu adevarat prioritatile acestei tari? Cand vine vorba despre casatoria Homosexualilor, va agitati toti, de la presedinte pana la ultimul blogger. Cand vine vorba de copii analfabeti va doare in pix. 

De acord ca merg milioane la Arsenie Boca, de acord ca l-au transformat in obiect comercial.Dar asta se intampla in toata lumea.Televiziunea unde apari tu, nu cumva traieste din reclame? Si hai sa ne uitam, ce promoveaza televiziunea unde apari tu? Hai sa ti-o zic pe Romaneste: rahat promoveaza. Ma indoiesc Iliuta ca cineva se duce la Prislop si se roaga impotriva homosexualilor! Esti chiar lipsit de orice bun simt sa spui asta. Am curajul sa afirm ce afirm pentru ca eu am fost acolo. Stii ce se intampla la Prislop? Vin oameni disperati! Ciungi, schiopi, orbi, oameni cu cancer, in scaune cu rotile.Mame de copii bolnavi, soti si sotii de oameni bolnavi, bunici de nepoti sau fii si fiice bolnavi. Crezi tu ca aia numai grija asta o au sa se roage impotriva homosexualilor? Poate ar fi mai putini daca in Romania ar fi  un nivel de trai mai ridicat. Dar nu este. Isi pun ultima speranta in " personaje imaginare”- asa le-ai spune tu- da, asa este, isi pun ultima speranta in Arsenie Boca, pentru ca aici pe pamant Prima Tv nu face cu siguranta ceva pentru ei. Nici politicienii. Nici tu.
Avem pe strada copii, prin canale.Un traditionalist milos le arunca 2 lei, unul mai radical ii numeste "aurolaci” si trece mai departe. Niciodata nu vom avea 3 milioane de semnaturi in Romania pentru ca Statul sa aiba grija de acesti copii.

Peste 1600 000 de romani ii asculta zilnic pe Buzdugan si Morar.Glumele rasiste sunt parte din program.Un roman "traditionalist de moda nou” ii considera pe congolezi maimute. Ce e mai rau decat un congolez, in mintea lor? Un congolez homosexual. 20% dintre romani NU CONCEP sa aiba un vecin de alta rasa.

Iliuta, nu te tine nimeni sa le arunci tu 10 lei, nu doi lei, si sa ii iei acasa. Eu am luat acasa. L-am spalat, i-am dat sa manance. Ma indoiesc ca ai facut un astfel de gest vreodata. Ti-ar fi schimbat sufletul daca l-ai fi facut.Si daca l-ai facut, iti multumesc. Niciodata nu vom avea 3 milioane de semnaturi pentru ca statul sa aiba grija de acesti copii? Pai incepe tu! Dar fa-o in direct la Cronica Carcotasilor! De ce nu te apuci tu sa strangi semnaturi mai baiete? Te opreste cineva? Pana una alta, traditionalistii, scapa acei 2 lei, mai gatim pentru saraci, asa cum am facut cu Neamunit. Tu?Ce faci?Scrii pe Facebook.Si glume proaste la TV.Si acum ajungem la Buzdugan si Morar.Tu chiar crezi ca faci glume asa bune la Cronica? Hai sa iti dau o veste proasta. De cand s-a dus Huidu, care mai avea cat de cat umor, sunteti sub mediocri. Si prin glumele voastre sub mediocre, voi contribuiti la starea de fapt din Romania. Ai cuvantul si imaginea. Tie iti pasa daca se insoara doi homosexuali. Mie imi pasa de saraci, de copii, de batrani parasiti, de nivelul de trai din tara asta. Stii bine ca suntem toti batjocoriti. Si hai sa iti mai dau o veste proasta. Stii cine te citeste pe tine? Un grup de asa zisi intelectuali, niste fetite de club, niste drogalai, niste copii de Dorobanti, sau si mai rau, imigranti de la tara la Bucuresti care vor sa isi stearga originile. Nu ajungi nici la nivelul lui Mr. Bean, nici al lui Benny Hill, sau sa nu mai vorbim de George Carlin. Si, stim, sunteti vocali, multi nu sunteti, nici macar 20%, sunteti  5% si nu concepeti ca exista oameni seriosi si inteligenti pe lumea asta care nu "pun botul” la propaganda voastra, si care au prioritati. Tara asta are prioritati. Sunteti mai extremisti decat BOR si decat orice analfabet. 

10% dintre romani au probleme grave cu alcoolul.Suntem pe un loc fruntas in lume la numarul de alcoolici. Un traditionalist din asta nu va fi deranjat niciodata de asa ceva. Vecinul lui e betiv, el a fost betiv, are rude betive. E ca si cum ar avea o raceala usoara.Se intampla.

Ma iau cu mainile de cap Iliuta. Iar o dai rau de tot de pereti. Prietene, chiar te iubesc, scrii atat de prost si atat de usor de demontat, incat si eu beau o bere in timp ce scriu acest text. De obicei cand scriu sau pictez, o fac 100% treaz, dar la textul tau, ma racoresc cu o bere. Nu spun care ca sa nu fac reclama. 10% dintre romani au probleme cu alcoolul? Haha! Am trait 10 ani in Germania. Pai aia ne intrec la capitolul ala cu brio. Ca tot faci tu parte din secta aia care cade in genunchi in fata puterilor vestice. Franta?Sa nu mai vorbim. Nemtii cu berea, Francezii cu vinul. Stii cat vin se bea pe cap de locuitor in Franta? Hehe.Ia pune mana si informeaza-te. Anglia?Irlanda? Hahaha! Sunt renumiti Iliuta. Ne bat la orice ora la capitolul asta.  Tarile Nordice? Pai stii bine ca aia iau vaporul si merg in Danemarca sau Germania ca sa bea mai ieftin…de la depresie li se trage.  Si pana la urma, se aplica fix acelasi lucru pe care ti l-am spus mai sus Iliuta. Oamenii sunt in depresie cronica.Speranta in viitor?0 Munca? Ce sa mai munceasca? Li s-a luat tot.Copii? Le fug afara din tara.Le-a mai ramas petul de bere.Sa le dam altceva. Ce zici?
asa cum se intampla si sa iti bati femeia.E femeia ta, nu? Romania este singura tara din Europa care nu are statistici clare despre violenta in familie. Pentru ca victimele depun plangere foarte rar. Dar mirarea principala a unui traditionalist din asta bataus este: cum dracu sa imi bat eu nevasta, daca ea e barbat?

Nu este ceva tipic Romanesc Iliuta. Stai linistit.Toti se bat.A, in alte tari se sanctioneaza. Pai in alte tari  aia incearca sa aiba cetateni educati in primul rand care sa nu ajunga in situatii de genul asta. In afara de asta, in alte tari, ONGurile merg acolo unde sunt probleme si incearca sa educe, sa concilieze, sa gaseasca solutii. La noi? ONGurile stau la Bucuresti si mai scriu un articol pe blog, sau spala niste bani printr-o manifestare artistica, anti violenta in familie. Pai se bat mai Iliuta, de la saracie se bat. Ca doar nu se bat pe destinatia urmatoarei vacante: sa fie in Caraibe sau in Mallorca? Pai dupa cum am zis mai sus…barbatul este disperat in multe cazuri, pentru ca nu mai stie ce si cum sa munceasca, asa ca de multe ori, isi ineaca amarul in pahar. Sotia e si ea disperata, si de aici problema. Oricum ei se bat si intre ei. Pentru ca nu mai sunt buni de nimic. Pentru ca noi, astia destepti, nu stim sa ii angrenam. Nu ii dorim. Nu ii vrem. Ii lasam acolo, si ii mai scoatem , cum faci si tu, pe post de sperietoare. Nu esti cu nimic mai bun decat PSD. Aia macar le dau o sacosa de faina.Tu razi de ei. Bravo, esti tare!

Mortalitatea infantila este cea mai mare din Europa.Practic, foarte putine maternitati intrunesc niste standarde decente. Acum o suta de ani, romanii de la tara faceau 10 copii din care traiau 5. Credeti ca suntem departe?
In conditiile astea, in care violenta in familie, bautura, analfabetismul caracterizeaza Romania anului 2016, romanii au depistat cea mai mare problema a lor: homosexualii.Aproape jumatate dintre romani nu concep sa aiba un vecin homosexual. Mai mult de 60% nu isi doresc sa lucreze sau sa socializeze cu un homosexual, iar 3 din 4 romani si-ar da afara copilul daca acesta ar fi homosexual.E? Misto tara, nu?

Vezi, ajungi la vorba mea! Mortalitatea infantila. Pai pana sa ne frecam in sus si in jos de cum si daca se casatoresc homosexualii, nu vrei sa ne ocupam noi toti, de la ortodox la homosexual de acele standarde decente de care vorbesti?  Romanii, oricat de prosti ii crezi tu, apropo- tu te incluzi in poporul Roman, sau esti un al 9-lea cucuzel- Romanii miros ca nu din vina lor au ajuns in halul in care au ajuns, ci s-a lucrat intens la treaba asta, si mai miros ca salariul din Romania este de 4 ori mai mic ca cel din Germania de exemplu. Si poate Romanii, inainte sa li se face educatie despre toleranta, asteapta sa traiasca decent in tara lor.  Rezolva-ti intai asta, apoi asteptati-va la toleranta.Romanii sunt toleranti oricum.Altfel nu ajungeau toate leprele la putere.Romanii sunt toleranti, altfel, ieseau in strada.Nu organizat de servicii ca la Rosia sau Colectiv.Ieseau pe bune daca nu erau toleranti.Ei sunt toleranti pana la prostie.Sau pana la demnitate. Dintr-un motiv sau altul, au simtit ca este de demnitatea lor sa ceara modificarea constitutiei.  Ce zici Iliuta? Te bagi sa faci un pic de educatie pe la tara? Sau esti prea legat de scaunul tau de la Cronica Carcotasilor? Razi tu razi, dar parca nu e rasul tau.