ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Când te duci la mitingul organizat împotriva mitingului homosexualilor (de unde vii branduit cu tricou) cu discursuri patetico-educative, așteaptă-te la represalii. Niciun stelist nu merge îmbrăcat în roș-albastru prin Ștefan cel Mare. Niciun suporter macaronar n-ar intra intra în galeria României, oricât de mică ar fi ea, ca să strige „Forza Italia”...

Când cineva face totuși asta, având alături un prieten care transmite totul live pe facebook, să știi că e o provocare. Una ordinară, oricât de talentat ar fi protagonistul.

Iar când apare un moment de acest gen, așteaptă-te ca jandarmii să intervină. Nu pentru că s-ar erija în avocații vreuneia dintre părți, ci pentru că ei răspund dacă provocatorul este agresat fizic. Dacă la mitingul homosexualilor ar fi apărut vreun critic din tabăra adversă, branduit cu tricou și cu discursuri patetico-educative, jandarmii la fel ar fi procedat.

Art. 14 din Legea 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice prevede că „este interzis ca persoane sau grupuri de persoane care nu au legatură cu adunările publice organizate să se infiltreze în rândul demonstranților, cu scopul de a tulbura normală desfășurare a acestora.”

Conform art.29, „constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracțiune mai gravă, opunerea cu violență față de organizatori, împuterniciții acestora sau față de forțele de ordine ori împiedicarea lor de a-și exercita atribuțiile legale privind asigurarea ordinii în desfãșurarea adunărilor publice”.  
 
De ce televiziunile preferă să vadă o victimă acolo unde există doar un provocator ordinar, ce a încălcat legea? Pentru că scandalul face rating. Nu explicarea legilor și a regulilor ce ar trebui să guverneze un stat de drept. Doar scandalul, și prin urmare, asta seamănă televiziunile. Asta culegem noi.