ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia de astăzi a instanței în cazul Ana Maria Nedelcu a stârnit indignare și revoltă.
 
Într-o postare pe Facebook, Sebastian Bodu cere un exemplu în care un cetățean canadian, american sau vest european este extrădat în România pentru o infracțiune săvârșită în Canada, SUA sau Europa de Vest:

"O instanță românească a dispus extrădarea româncei care și-a "răpit" copilul bătut, venind cu el din Canada în România. Asta după ce o și arestase preventiv. Să îmi dati și mie un exemplu când un cetățean canadian, american sau vest european este extrădat în România pentru o infracțiune săvârșită în Canada, SUA sau Europa de Vest.
Stat bananier."
 
Sentința Curții de Apel arată că „admite cererea de extrădare formulată de autoritățile judiciare din Canada, împotriva persoanei extrădabile Nedelcu(fostă Musteață) Anamaria, pentru judecarea acesteia sub aspectul săvârșirii infracțiunii de răpire, cu încălcarea unui ordin de custodie, fapte pedepsite conform dispozițiilor art.282 alin. 1 a din Codul penal canadian”.
 
După aflarea sentinței, Ana Maria Nedelcu a făcu apel la toți românii: "Am nevoie de ajutorul tuturor românilor care mai au inimă în piept. Eu cred că este o eroare judiciară. Cazul meu va fi un caz după care se vor trata toate celelalte, tocmai de aceasta trebuie judecat cu corectitudine. Unul din avocații mei au depus deja un recurs. Copilul meu nu este orfan, are o mamă care a făcut totul pentru el. Încă este un copil fericit".